R. Kelly kendt skyldig i kriminel virksomhed og menneskehandel – kan straffes med fængsel på livstid

R. Kelly kendt skyldig i kriminel virksomhed og menneskehandel – kan straffes med fængsel på livstid
R. Kelly ved Cook County Jail i Illinois i 2019. (Foto: Scott Olson/Getty Images)

I midten af august begyndte retssagen mod R. Kelly, der er blevet anklaget for at køre en kriminel organisation, der har skaffet ham adgang til piger og kvinder, som han kunne misbruge.

Efter seks ugers retssag ved den føderale domstol i Brooklyn med 45 vidneberetninger og slutteligt ni timers juryvotering er den 54-årige sanger med det borgerlige navn Robert Sylvester Kelly blevet kendt skyldig i alle anklager. Det skriver blandt andre Pitchfork og Chicago Tribune.

R. Kelly er således kendt skyldigt i at lede en kriminel organisation, baseret på 12 individuelle forbrydelser, der inkluderer kidnapning, misbrug af mindreårige og tvungent arbejde. Derudover blev han kendt skyldig i otte tilfælde af brud på Mann-vedtægten, som forbyder at transportere personer over statsgrænser med det formål at prostituere dem eller bruge dem til anden kriminel seksuel aktivitet.

Kelly skal vente helt til 4. maj 2022 med at blive idømt sin straf. Ifølge Chicago Tribune kan han straffes med alt mellem ti års fængsel og fængsel på livstid.

Dette er ikke den eneste retssag, R. Kelly er involveret i. Han er stadig anklaget for at producere børneporno ved den føderale domstol i Illinois, som ifølge Pitchfork planlægger en retssag, nu hvor det ovennævnte Brooklyn-retsforløb er overstået. Derudover står han fortsat over for anklager om seksuelt krænkende adfærd i både Illinois og Minnesota.

R. Kelly har nægtet sig skyldig i alle anklager mod sig. Efter retssagen i Brooklyn udtalte hans advokat Deveraux Cannick ifølge Chicago Tribune, at hans juridiske hold var »skuffede over afgørelsen«, og at de vil undersøge muligheder for at anke dommen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af