Drakes producer forklarer, hvorfor R. Kelly er krediteret på ‘Certified Lover Boy’

Drakes producer forklarer, hvorfor R. Kelly er krediteret på ‘Certified Lover Boy’
R. Kelly. (Foto: Michael Loccisano/Getty Images)

Drakes nye album er spækket med gæsteartister, producere og sangskrivere, men særligt én kreditering stikker ud.

På nummeret ‘TSU’ står R. Kelly nemlig krediteret som sangskriver. Det er et ganske uventet samarbejde, når nu r’n’b’-sangeren er midt i en retssag, hvor han blandt andet er anklaget for seksuelle krænkelser af mindreårige.

R. Kellys sangkreditering har trukket overskrifter, hvilket nu har fået Drakes hofproducer Noah ’40’ Shebib til at komme med en forklaring. Krediteringen har at gøre med sangens intro, hvor man kan høre dj’en OG Ron C sende skud ud til kvinder over hele USA, forklarer han.

»På en sang med titlen ‘TSU’, er der i starten et sample af OG Ron C, som snakker. Svagt i baggrunden kører en R. Kelly-sang, som man ikke engang kan høre. Den har ingen signifikans, og der høres ingen sangtekst – R. Kellys stemme kan ikke engang høres, men hvis vi ville bruge Ron C, der snakker, blev vi nødt til at kreditere det«, skriver 40 i en kommentar til et Instagram-opslag, der viser en overskrift fra Independent om R. Kellys rolle som medsangskriver på ‘Certified Lover Boy’.

»Jeg har det ikke godt med det, lad mig bare sige det sådan. Og jeg er ikke her for at forsvare Drakes sangtekster, men jeg tænkte, det ville give afklaring på, at R. Kelly faktisk ikke er med, og at det er lidt misvisende at kalde han en medsangskriver«.

Produceren nævner slutteligt den nyligt udgivne biografi ‘Baby Girl’ om den afdøde sanger Aaliyah, der blev gift med R. Kelly, da hun var blot 15 år, og han var 27.

»Det er ret vildt, for jeg læste lige ‘Baby Girl’ af Kathy Iandoli, og beretningerne om nogle af de ting er uhyggelige og frastødende«, skriver 40. »Så så jeg det her opslag og blev bare nødt til at sige noget, for tanken om, at vi ville stå sammen med den fyr eller skrive med ham er bare utroligt frastødende«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af