Hvad er meningen med Drakes »Copenhagen«-linje på ‘Certified Lover Boy’?

Hvad er meningen med Drakes »Copenhagen«-linje på ‘Certified Lover Boy’?
Drake. (Foto: Gregory Shamus/Getty Images)

Drake kender godt Danmark. Han har givet koncert her flere gange, og hans ‘Lemon Pepper Freestyle’-single fra tidligere i år samplede danske Coco O. via en gammel Quadron-live-session.

Men nu har Drake ligefrem brugt Danmark og København som en punchline.

Det sker på sangen ‘7AM On Bridle Path’ fra canadierens nye album, ‘Certified Lover Boy’, hvor Drake rapper linjen: »I’ll play it cool with you, then mark a nigga like Copenhagen«.

Men hvad er lige meningen med den linje?

Jo, hvis man tænker sig lidt om (og læser med på Genius), så består linjens opfindsomhed jo i, at ‘then mark’ lyder som ‘Denmark’. Og tada: Så har vi altså forbindelsen mellem ‘Denmark’ og ‘Copenhagen’.

Så langt så godt; ordspillet fungerer og er hyggeligt nok. Men hvad betyder det at ‘markere en ligesom København’?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘7AM On Bridle Path’ bygger videre på Drakes serie af ‘AM/PM’-sange og er én lang tankestrøm, der dog virker til at tage ret meget udgangspunkt i Drakes nyere beef med Kanye West.

»Told you I’m aimin’ straight for the head, not aiming to please / I could give a fuck about who designing your sneakers and tees«, lyder det et sted. Imens Drake et andet sted rapper: »This me reachin’ the deepest state of my meditation / while you over there tryna impress the nation«.

Kanye bliver ikke nævnt ved navn, men der er mange hentydninger og disses: »And look at the heroes fallin’ from grace in their older ages« er nok det mest direkte.

Nå, men det bringer os tilbage til ‘Copenhagen’-linjen, som jo handler om at ‘spille den cool med en’, for så at ‘markere personen som København’.

Jeg ved, det er mig, der er totalt pedantisk, men hvad betyder det at markere en person som København? Er det ligesom at markere København på et kort? Jeg forstår ikke sammengængen mellem ‘mark’ og ‘Copenhagen‘.

Jeg er helt med på, at humlen i denne linje er ordspillet mellem ‘then mark’, Denmark og Copenhagen. Men når nu endelig Drake rapper om Danmark og København, så kan jeg altså ikke slippe, at linjen bare ikke rigtigt giver mening! Sådan logisk!

Anyway: Hvis du forstår den dybere mening, så skriv endelig til os og forklar det. Det vil være meget værdsat.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af