ØreSound Festival skifter navn efter årets debut i København

ØreSound Festival skifter navn efter årets debut i København
ØreSound. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

Den første ØreSound vil blive husket for flere ting: Den vellykkede Cheff Records-reunion. Den mere kaotiske B.O.C-koncert. At arrangementet rent faktisk føltes som den første rigtige festival post-corona.

Nu har festivalen, der havde debut i august på Amager, dog skiftet navn til AiaSound.

»Under og efter afvikling af festivalen har vi oplevet stor interesse fra udlandet for vores festival, både på vores internationale musikprofil og på vores bæredygtige byfestival-koncept. Vi har dog ofte skulle forklare, hvad ‘Øre’ i festivalnavnet betyder, og derfor har vi valgt at skifte navn«, udtaler Jonas Nybro, pressechef for nu AiaSound Festival, i en pressemeddelelse.

Og hvad er der så lige med det der Aia, tænker du måske?

»I middelhavsområdet har navnet ‘Aya’ en vigtigt betydning. Navnet symboliserer her musikken og udfoldelsen af den kreative sjæl, og samtidig er det et ord som alle i hele verden kan forstå og udtale. På hjemlige kanter har navnet også en signifikant historisk betydning, da ØreSund på oldnordisk hed Eyrarsund. ‘Eyrar’ betyder strandbugt og sund hedder ‘Sound’ på engelsk. Det har vi ladet os inspirere af og givet navnet et twist og heraf kommer navnet ‘AiaSound’«, lyder det i pressemeddelelsen.

Holdet bag er i fuld gang med at planlægge næste års AiaSound Festival, hvor det er planen at skalere både musikprogrammet og antallet af publikummer op.

Ifølge pressemeddelelsen sigter AiaSound efter 24 spillende artister på minimum to scener samt en kapacitet på 30.000 daglige gæster.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af