Rune Rask lancerer soloprojekt: »Jeg bliver nødt til at lave et instrumentalt, men samtidig også et dybt personligt album«

Rune Rask lancerer soloprojekt: »Jeg bliver nødt til at lave et instrumentalt, men samtidig også et dybt personligt album«
Rune Rask. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

Rune Rask er ikke bare en af Danmarks vigtigste hiphopproducere nogensinde, han er også en af de få danske musikere, der kan bryste sig af at have været nomineret til en amerikansk Grammy. Det skete, da Kendrick Lamar brugte et af Suspekt-medlemmets beats på sin klassiker ‘Good Kid, m.A.A.d City’.

På trods af sit åbenlyse talent har Rune Rask dog mest holdt sig til at producere som del af Suspekt-konstellationen. Det ændrer sig nu, hvor beatmageren har lanceret et soloprojekt med sangen ‘Egyptian Chef’.

Her er der tale om et nummer, der stadig mere eller mindre kan klassificeres som et hiphopbeat. Men der er ingen vokal at høre på sangen, og sådan bliver det faktisk på hele det kommende soloalbum, fortæller Rune Rask via en slags manifest.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Ikke desto mindre vågnede jeg en morgen med en følelse i kroppen; jeg bliver nødt til at lave et instrumentalt, men samtidig også et dybt personligt album«, lyder det blandt andet i manifestet, som er blevet sendt ud sammen med en pressemeddelelse.

»Det skal være uden vokal, hvis jeg skal være med til at ændre og inspirere en ny retning for, hvordan den generelle opfattelse af en producerartist er«.

Store ambitioner, med andre ord. Men mindre kunne nok næppe gøre det, når en så markant producer springer ud som soloartist.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af