Mange andre rappere kunne lære en ting eller to af Icekiids festlige Store Vega-show

Mange andre rappere kunne lære en ting eller to af Icekiids festlige Store Vega-show
Icekiid. (Foto: Joe Miller/Soundvenue)

Man ved, at man er til en særdeles stærk koncert, når selv de mindre stærke sange fra en musikers katalog pludselig virker som gigantiske hits. Sådan var det til Icekiids triumf af et show i Store Vega.

Den unge afrobeats-artist har godt nok en del mellemstore hits i form af blandt andet ’Blondiner & Brunetter’ og ’Gulddans’. Han har desuden udgivet en hel ep med Kesi og senest været med i en DSB-kampagne.

Så det er ikke fordi han er ukendt på nogen måde. Men når man har et altoverskyggende kæmpehit i form af ’ErruDumEllaHvad’, så er sådan en Store Vega-koncert altså i fare for at blive én lang opvarmning til at den sang spilles. Især når man ofte bruger det nummers titel som et catch phrase, der kyles ud i flæng, som Icekiid har for vane.

Men ’ErruDumEllaHvad’ – der selvfølgelig blev spillet hele to gange i slutningen af optrædenen – var på ingen måde det eneste store øjeblik til koncerten. Faktisk var det ikke engang det vildeste moment.

Koncerten startede med et brag til ’No Wahala’, og tempoet svigtede nærmest aldrig under hele optrædenen. Icekiid var her, der og alle vegne. Han fløj rundt fra scenekant til scenekant.

På et tidspunkt kastede nogen en telefon ned fra balkonen, som Icekiid filmede salen med – og derefter kylede hele vejen op igen til alles fryd.

Icekiid. (Foto: Joe Miller/Soundvenue)

Rent musikalsk var optrædenen også langt bedre end din gennemsnitlige hiphopkoncert. Icekiids mørke vokal skar stærkt igennem, og livetrommesættet (der ellers tit saboterer lyden på hiphop-beats) spillede de dynamiske afrobeats-lyde op i det rødeste felt.

Det skabte en fantastisk energi i Store Vega. Salen var én stor organisme, der svajede sikkert under Icekiids direktion.

Selv mindre stærke sange fra rapperen og sangerens katalog lød som storhits. Et noget undervurderet nummer som ’Kamehameha’ fik for eksempel et helt andet liv live, end det har haft som singleudgivelse, da rapperen startede det accapella.

En mindre skuffelse var til gengæld en omstændighed, der var udenfor Icekiids kontrol. Nemlig at hans mange Kesi-samarbejder samt sangene ’No Warning’ og ’Koda’ med Branco blev leveret uden gæsteoptrædener. Kesi var ellers til stede i publikum – dog med krykker, hvilket nok forklarer hvorfor han ikke fløj op på scenen.

De manglende gæsteoptrædener og en snert af monotoni gjorde, at koncerten mistede lidt pusten, før ‘ErruDumEllaHvad’ forløste salen til sidst.

Men på en måde passede det også helt fint til aftenen, at der ikke var mange store gæsterappere. Icekiid havde jo fuldstændig styr på det selv.

I stedet for at lade sit hit bære koncerten, gjorde Icekiid hvert moment til noget særligt. Det er der mange andre rappere, der kunne lære en ting eller to af.


Kort sagt:
Icekiid forvandlede selv de mindre kendte sange fra kataloget til gigantiske hits til festlig koncert på Store Vega. De store gæster blev væk – men den unge rapper havde helller ikke brug for nogen hjælp.

Icekiid. Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af