Tænk hvis NorthSides musikprogram var lige så progressivt som deres madprofil

Al maden på næste års festival i Aarhus bliver plantebaseret. Meget fremsynet. Hvilket man ikke helt kan sige om festivalens første pakke af musiknavne. Skal mad og musik følges ad?
Tænk hvis NorthSides musikprogram var lige så progressivt som deres madprofil
Lewis Capaldi spiller på NorthSide 2022. (Foto: Burak Cingi/Redferns/Getty Images)

KOMMENTAR. Den 14. oktober var der godt gang i den under NorthSide og Soundvenues indlæg på de sociale medier.

Men årsagen var ikke, at festivalen i Aarhus havde annonceret en skelsættende booking a la Frank Ocean eller Radiohead.

NorthSide havde meldt ud, at al maden på festivalen i 2022 vil være plantebaseret og 100 procent økologisk – til både gæster, artister og frivillige.

Soundvenues nyhed fik over 1.000 reaktioner og 350 kommentarer, mens NorthSides eget opslag fik over 2.500 reaktioner. Til sammenligning fik annonceringen af Massive Attack og tre andre navne til den senere aflyste 2020-festival 430 reaktioner på NorthSides egen profil.

Grundstemningen omkring madnyheden var positiv, selv om kritikerne råbte højt bevæbnet med fakler og steakknive.

Konklusion: En fremsynet, bæredygtig madprofil (og retten til rødt kød) er åbenbart noget, der kan få danskerne op ad stolene.

Én ting er dog maden, noget andet er musikken.

Efter festivalen i dag har annonceret den første – ellers bundsolide – musikpakke til 2022, presser dette spørgsmål sig på:

Tænk hvis NorthSides musikprogram var lige så progressivt som festivalens madprofil?

Man ved præcis, hvad man får

Dagens musikpakke indeholder 15 navne, og her finder man blandt andet altid gribende Nick Cave, der igen-igen rammer Danmark. Hertil ’den sjove Ed Sheeran’ aka den skotske singer/songwriter Lewis Capaldi samt den poppede houseduo Disclosure og rapperen Princess Nokia, der ville have været progressive bookinger for henholdsvis otte og fire år siden.

Ganske forbilledligt har NorthSide et stort fokus på den lokale musikscene i kølvandet på Covid-19’s flodbølge af konsekvenser, og udvalget af danske navne er imponerende tungt og vidtfavnende: Fra Kashmir og Mew til Jada, Drew Sycamore og Clara videre til Tessa, Suspekt og Hans Philip.

Suspekt på NorthSide i 2019. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Man kan allerede nu se de her koncerter for sig. Fra de nostalgiske rockbrag til de store syng-med-øjeblikke til de massive dansefester.

Musikpakken lægger et klart snit og agerer blødt tæppe, man kan varme sig på, mens man venter på at troppe op og lade sig rive med.

Men progressiv, det er musikpakken altså ikke.

Det er vægtige profiler, stærke livenavne og tidens store nye danske stjerner. Man ved præcis, hvad man får.

Fremtidens mad – fremtidens musik?

Og det er der jo ikke noget galt i.

NorthSide ved, hvad deres publikum efterspørger, hvad der virker, og hvad de gerne vil kommunikere med programmet.

Men det er da sjovt at tænke over: Tænk hvis deres musikbookinger skabte samme furore som beslutningen om at servere plantebaseret mad.

»NorthSide har i sit DNA, at der er rum og forventning til, at vi sætter en retning som inspiration. Både for ny musik, men også nye bæredygtige tiltag som at gå plantebaseret. Vi vil gerne fortsætte med at overraske, udfordre og gå forrest, og at servere plantebaseret mad er et naturligt næste skridt på vores bæredygtighedsrejse. Det er fremtidens mad nu«, udtalte Brian Nielsen, festivalchef for NorthSide, i forbindelse med nyheden om den plantebaserede madprofil.

Nu er dagens 15 navne selvfølgelig kun en start – tidligere har NorthSide-plakaten indeholdt omkring de 40 navne, og det vides ikke, om der måske er plads til mere på den nye lokation i Eskelunden.

Men NorthSide har booket en række navne, som allerede er stjerner. Her er ingen chancer. Og da slet ingen overraskelser. Ikke noget folk på de sociale medier skændes over.

Den slags synes jeg ville klæde festivalen en lille smule.

Hvor NorthSides madmæssige profil går forrest i en bæredygtig, progressiv udvikling, føles musikprogrammet indtil videre som noget, vi har smagt før.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af