Festivalgæst sagsøger Travis Scott efter Astroworld-tragedien

Festivalgæst sagsøger Travis Scott efter Astroworld-tragedien
Travis Scott under den tragiske Astroworld-koncert i Houston. (Foto: Erika Goldring/WireImage)

Fredag aften døde otte personer på tragisk vis – og mere end 300 pådrog sig skader – under åbningskoncerten til Travis Scotts Astroworld-festival i Houston. Rapperen optrådte selv til koncerten, hvor publikum ifølge myndighedernes rapportering blev mast op mod scenen, hvilket skabte panik.

Årsagen til ulykken er stadig ved at blive undersøgt af lokalpolitiet. De forsøger blandt andet at komme til bunds i et rygte om, at en eller flere urostiftere injicerede folk med stoffer.

Nu står Travis Scott over for et sagsanlæg i relation til tragedien, skriver Billboard.

En Astroworld-gæst ved navn Manuel Souza, der selv kom til skade under koncerten, sagsøgte således både Travis Scott og festivalarrangørerne ScoreMore og Live Nation i lørdags. I sagsanlægget anklager han arrangørerne for bevidst at prioritere økonomisk indtjening højere end festivalgængernes sikkerhed. Han kræver mindst en million dollars i erstatning.

»Anklagede fejlede i at planlægge og udføre koncerten på en sikker måde«, skriver Souzas advokat i søgsmålet, gengivet af Billboard. »I stedet ignorerede de bevidst den ekstreme risiko for, at koncertpublikum kunne komme til skade, og i nogle tilfælde opfordrede og ophidsede de aktivt til farlig adfærd«.

Souza anklager arrangørerne for at ignorere åbenlyse faresignaler – herunder at koncertgæster væltede et sikkerhedshegn, og at koncerten fortsatte, efter ambulancer var ankommet for at tilse tilskadekomne publikummer.

Efter koncerten udtalte Travis Scott sig om tragedien gennem et Twitter-opslag. »Jeg er fuldkommen knust over, hvad der skete i går aftes. Jeg beder for familierne og alle dem, der er blevet påvirket af, hvad der skete ved Astroworld-festivalen. Houstons lokalpoliti har min fulde støtte i deres undersøgelse af, hvad der forårsagede dette tragiske tab af liv«, skrev han blandt andet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af