Premiere: Danske Eee Gee synger om det at være et dårligt menneske med musikvideo inspireret af notorisk Britney Spears-interview

Premiere: Danske Eee Gee synger om det at være et dårligt menneske med musikvideo inspireret af notorisk Britney Spears-interview
Eee Gee. (Foto: PR)

Der er mange måder at være et dårligt menneske på. Og mange implicerede, når mennesker opfører sit dårligt. Meget at lære. Meget at vokse ud af og fra.

Det er dét, danske Eee Gees nye single ‘Bad Person’ handler om. Kort sagt. For der er mange lag.

Sangen er således både en røvfuld til venindens utro kæreste og en håndsrækning til dem, der fejlagtigt er blevet dømt skurk. Og mest af alt en empowerment-hymne til alle, der nogensinde har været udsat for ondsindet behandling af personer, som nægter at tage ansvar for deres handlinger.

Det hele fortalt i en pulserende og nærværende country-setting, der fortsætter de stærke impulser fra Eee Gees forrige single ‘Killing It’.

»Jeg tror ikke nogen bevidst beslutter sig for at være et dårligt menneske, men nogle gange gør vi ondsindede ting mod hinanden uden at tænke over konsekvenserne«, fortæller Eee Gee i en pressemeddelelse:

»Om du sårer en du elsker, dømmer en fremmed på gaden eller for eksempel kører et menneske fuldstændig over i et live tv-interview, så er det vigtigt, at du reflekterer over, hvorfor du gjorde det. At du er ærlig med dig selv omkring dine handlinger. At du tør tage ansvar. ‘Bad Person’ er til dem der fralægger sig ansvaret, men endnu vigtigere fra og for alle der nogensinde er blevet manipuleret, gaslightet eller trådt på«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Eee Gees hentydning til et tv-interview har været direkte inspiration til musikvideoen, der ligesom ‘Killing It’-billedsiden er skrevet og instrueret af amerikanske Sam Guest og Julia Baylis.

»For omkring et år siden fandt vi et gammelt interview med Britney Spears og Diane Sawyer, som efterfølgende er blevet enormt kendt. Det var mind-blowing at opleve, hvor absurd forrykt og hensynsløst interviewet var, og på det tidspunkt (2003) var det en fuldstændig acceptabel behandling af Britney Spears og det, hun på daværende tidspunkt gik igennem i al offentlighed – der var ingen der satte spørgsmålstegn ved, om det var ok«, fortæller instruktørduoen i en pressemedelelse om det interview, som såede det første frø til ‘Bad Person’-videoen.

»Efter det bemærkede vi, at dette er sket gentagne gange — Whitney Houston og Diane Sawyer, Rihanna og Oprah. Disse kvinder var, på grund af deres talent og dertilhørende offentlige ansigt, ikke tilladt at begå menneskelige fejl«. 

»Inspireret af lyrikken bag ‘Bad Person’ har vi prøvet at genskabe en af disse famøse interviews, men har skiftet perspektivet fra en tilrettelagt nyhedsvinkel til det virkelige offer. Popstjernen der forsvarer sig selv foran en blodtørstig journalist, og den generelle kamp mod en hel kultur der hungrer efter kendte menneskers personlige kriser«, siger Sam Guest og Julia Baylis.

‘Bad Person’ er den fjerde single fra Eee Gee, som er signet hos det australske pladeselskab Future Classic, der også huser navne som Flume og Chet Faker.

Hun spiller sin første headliner-koncert på Hotel Cecil 19. februar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af