Hvad synger Gilli egentlig i ‘Ibiza’-omkvædet? Sangens producer forklarer

Hvad synger Gilli egentlig i ‘Ibiza’-omkvædet? Sangens producer forklarer
Gilli. (Foto: PR)

Nicki Pooyandeh svarede på et af årets store, brændende spørgsmål, da han forleden gæstede podcasten Uden Filter. Her sludrede producerstjernen med værterne Hav og Kamal om de beats, han har lavet for blandt andre Gilli og B.O.C.

I den forbindelse faldt snakken på et af sommerens største hits: ‘Ibiza’. For hvad siger Gilli egentlig helt præcis i omkvædet?

»Jeg ved det ikke – spørg Kian (Gilli, red.)«, lyder svaret i første omgang fra Nicki Pooyandeh, der har produceret sangen. »Han siger et eller andet med Ibiza«.

Men det viser sig faktisk, at der er en forklaring på, hvorfor teksten er en smule uklar. Produceren fortæller nemlig, at Gilli indspillede omkvædet som en topline. Altså en vokaloptagelse, hvor rapperen fokuserer på at optage melodier – ikke tekst.

Når man indspiller en topline, er det meningen, at man efterfølgende får skrevet en decideret tekst og indspiller den. Det prøvede Gilli og Nicki Pooyandeh også, men det blev bare ikke helt lige så godt som den oprindelige demo: »Vi kunne bare ikke ramme den følelse igen, der var på toplinen«, som produceren siger.

Løsningen blev derfor, at de beholdt den originale vokaloptagelse, selv om Gilli altså ikke engang rappede en decideret tekst. Det viste sig at være en god beslutning, for sangen blev jo et kæmpe hit.

Som værten Kamal siger: »Hele Danmark går rundt og synger på noget, som artisten ikke ved, hvad fuck han synger på«.

Se hele podcasten forneden – ‘Ibiza’-snakken starter ved 17:20.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af