Sia overvejede selvmord og tog på afvænning efter sønderlemmende kritik af spillefilmdebuten ‘Music’

Sia overvejede selvmord og tog på afvænning efter sønderlemmende kritik af spillefilmdebuten ‘Music’
Sia. (Foto: Neilson Barnard/Getty Images)

Kritikken haglede ned over Sias spillefilmdebut ‘Music’ sidste år, som nogle mente var dybt problematisk i sin skildring af autisme og i castingvalget af Maddie Ziegler, der ikke selv er autist.

Nu fortæller Sia i en artikel hos New York Times, at hun »var suicidal, fik et tilbagefald og gik i afvænning« efter den hårde modtagelse af filmen.

Hun beretter desuden om, at det var komikeren og skuespilleren Kathy Griffin (‘Search Party’), der reddede hendes liv ved at række hånden ud til Sia i den svære tid.

‘Music’, som er både skrevet og instrueret af Sia, omhandler den 14-årige pige Music Gamble (Maddie Ziegler), der er på autismespektret og derfor næsten ikke taler, men i stedet udtrykker sig i en række musicalsekvenser.

Vores anmelder Sarah Glerup var på ingen måde tilfreds med filmen, der fik bundskraber-karakteren 1 stjerne: »Som musical er Sias debutfilm en øjenbæ, som fortælling er den utroværdig, og som erklæret kærlighedsbrev til autister er ‘Music’, der karikerer autisme og promoverer livsfarlige fastholdelser, grund til at slå op«, lød vurderingen.

Sia har tidligere forsvaret castingen og filmen. I et interview med Yahoo udtalte hun blandt andet, at hovedkarakteren var baseret på en af hendes venner, og at hun havde »lavet filmen ud af kærlighed til ham og hans mor«.

Siden trak hun i land og tilføjede en advarsel inden filmen, der bekendtgjorde, at filmen ikke gik ind for tvang i behandlingen af autister. »Jeg lover, jeg har lyttet«, skrev Sia blandt andet på Twitter.

På Twitter udtalte popstjernen desuden, at hun oprindeligt havde forsøgt at caste en skuespiller på autismespektret, som dog bakkede ud af optagelserne på grund af ubehag. Derfor faldt rollevalget på Ziegler.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af