NorthSide annoncerer 21 nye navne og afslører et særligt fokus i årets program

NorthSide annoncerer 21 nye navne og afslører et særligt fokus i årets program
Cheff Records: TopGunn, Eloq, Kidd og Klumben. (Foto: PR)

NorthSide anno 2022 bliver noget helt nyt. Festivalen flytter til den nye location Eskelunden, og den introducerer en helt ny elektronisk scene ved navn Electra.

Nu er årets musikprogram blevet udbygget med 21 nye kunstnere, og her finder man blandt andet de australske sample-pionerer The Avalanches og britiske Tom Misch.

Hovedparten af de 21 navne er dog danske, og det er der en god grund til. Mere om det under listen af dagens tilføjelser.

NYE NAVNE TIL NORTHSIDE:
The Avalanches
Tom Misch
Nathaniel Rateliff & The Night Sweats

Saveus
Scarlet Pleasure
Jung
Cheff Records
Alex Vargas
Spleen United
Jonah Blacksmith
Burhan G
Asger Techau
Artigeardit
Andreas Odbjerg
FVN
Mekdes
RoseeLu
Nora En Pure
La La
Kris O’Neil

I forbindelse med dagens musikpakke har NorthSide markeret, at de i år lægger et særligt fokus på den danske musik. Det sker ifølge festivalen som følge af coronaens indvirkning på muligheden for internationale bookinger samt et ønske om at give spilletid til den hjemlige scene, som har lidt under pandemien.

»Årets festivalprogram afspejler igen alt det, NorthSide skal kunne: Invitere udenlandske ikoner til Aarhus, omfavne både den populære og ikke-kommercielle musikscene og tilbyde en scene til en håndfuld artister, vi tror bliver morgendagens store nye stjerner«, udtaler festivaldirektør Brian Nielsen i en pressemeddelelse. Han fortsætter:

»Plakaten er dog også et billede på den svære tid, musikken har været igennem de seneste år. I lyset af de fortsatte udfordringer for internationale turnerende artister i Europa, har vi udnyttet situationen til i år at give endnu mere tilbage til den massive danske talentmasse, hvis livemuligheder de seneste to år på ingen måde har matchet deres potentiale. Den absolut største prioritet for os har været endelig at kunne afvikle en festival igen fyldt til randen med live-musik uden aflysninger«.

NorthSide finder sted 2.-4. juni. De sidste partoutbilletter og dagsbilletter er til salg nu.

På plakaten er også navne som Nick Cave and the Bad Seeds, Lewis Capaldi og Disclosure.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af