Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Arcade Fire er tilbage i storform efter deres polariserende 2017-album

Ugen har budt på masser af udgivelser. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Arcade Fire er tilbage i storform efter deres polariserende 2017-album
Arcade Fire. (Foto: Victor Moriyama/WireImage/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Arcade Fire ‘The Lightning I’ + ‘The Lightning II’

Engang var Arcade Fire urørlige. Fra deres mesterlige 2004-debut ‘Funeral’ over den religionsdissekerende ‘Neon Bible’ fra 2007 til den Grammy-vindende refleksion over barndommen på ‘The Suburbs’ i 2010.

Visse røster var kritiske over den storladne samfundskritik og de nyfundne disco-indflydelser på det canadiske rockbands ‘Reflektor’ fra 2013, men først med det undervældende 2017-album ‘Everything Now’ og dets irriterende, semi-teknofobiske kampagne blev Arcade Fire for alvor så polariserende, at det virkede som om, de aldrig ville vende tilbage til storhedstiden. De blev ganske enkelt dømt ude af en stor del af musikbranchen.

‘Everything Now’-inkarnationen af Arcade Fire havde også blandet held som liveband. Ganske vist imponerede de på Roskilde Festival, men på den hedengangne festival Haven var de knap så overbevisende, og i udlandet gik der historier om halvtomme arenaer på tværs af deres nordamerikanske turné.

Så det er bestemt forfriskende, at de nu er tilbage med noget så utvetydigt godt som den todelte single ‘The Lightning’. Det er en dejligt umiddelbar, næsten helt uprætentiøs omgang energisk indierock, hvor den gode melodi og det levende lydbillede er i fokus – og især i del to kommer der virkelig smæk på. Tracket er første udspil fra et nyt album betitlet ‘We’, som vi kan glæde os til at høre i sin helhed 6. maj.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Sudan Archives ‘Home Maker’

Hun både spiller violin, synger og rapper – og nu er multitalentet Sudan Archives tilbage med sin første nye musik siden det stærke 2019-album ‘Athena’. Den dansable, næsten disco-klingende r’n’b-skæring ‘Home Maker’ handler om at yde en indsats i forhold til at få et forhold til at virke.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Muna ‘Anything But Me’

Sidste år blev poptrioen Muna signet på Phoebe Bridgers’ pladeselskab Saddest Factory, og den forelskede debutsingle ‘Silk Chiffon’ bød endda på en feature fra selveste Bridgers. Nu er trioen tilbage med mere 00’er-klingende popmusik, og atter en gang lyder det fremragende. Og der kommer endnu mere af samme skuffe, når de udgiver deres selvbetitlede debutalbum 24. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Kamma ‘Crying Again’

Hvis man har haft den fornøjelse at se den danske popkunstner Kamma live på det seneste, har man nok haft den slagkraftige banger ‘Crying Again’ på hjernen fra tid til anden siden da. Nu er den endelig udgivet officielt, så man kan både synge og græde med på den lige, når man vil. Vi ser frem til flere store følelser, når Kamma i år udgiver debutalbummet ‘Diary’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Syd feat. Lucky Daye ‘Cybah’

The Internet-forsangeren Syd har annonceret sit andet soloalbum, ‘Broken Hearts Club’, der udkommer 8. april. Albummet handler om et forhold, der resulterede i, at Syd fik sit hjerte knust, mens alle hendes venner gik igennem lignende oplevelser. Med Lucky Daye-samarbejdet ‘Cybah’ har vi fået en dosis virkelig velklingende r’n’b, hvor en wobbly bas får hjertesorgerne til at gå rent ind.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Rosalía ‘Hentai’

Rosalía har netop udgivet albummet ‘Motomami’, men nogle dage inden gav hun os en sidste forsmag i form af ‘Hentai’. Det kan måske ikke nødvendigvis høres på den blide klaverballade, hvis man ikke kan spansk, men som titlen ‘Hentai’ insinuerer, har vi at gøre med et virkelig seksuelt eksplicit nummer, hvor Rosalía synger om at være forelsket i sin partners pistol og om at ride ham som en cykel.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Jeuru ‘Nobody’s Baby’

Den amerikanske, dansk-bosiddende soulsanger Jeuru er i sit mere poppede hjørne med den gospel-kanaliserende ‘Nobody’s Baby’. Sangen handler om at have behov for at afkoble sig selv fra sine følelser, og den føles som at give slip på det hele.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. The Smile ‘Skrting On the Surface’

Til de uindviede: The Smile består af Thom Yorke og Jonny Greenwood fra Radiohead og trommeslager Tom Skinner fra jazzgruppen Sons of Kemet – og de spiller på Roskilde Festival til sommer. Deres hidtidige singler har været mere groove-orienterede end typisk Radiohead-output, men denne æteriske single bør være guf for alle fans af Radiohead-tracks som ‘Pyramid Song’ eller ‘True Love Waits’. Og det giver da afgjort mening, for denne fremragende sang var for ti år siden en del af en Radiohead-setliste.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. King Princess ‘For My Friends’

Den amerikanske popsensation King Princess er på vej med sit andet album, ‘Hold On Baby’, og med sange som den nye ‘For My Friends’ er der god grund til at glæde sig. Det er King Princess i sit mere moody, reflekterende hjørne, der ømt synger »loving me takes patience«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Joyce Wrice & Kaytranada ‘Iced Tea’

Vi afslutter ugens Top Tracks med et stykke neosoul fra mesterproduceren Kaytranada og r’n’b-stjerneskuddet Joyce Wrice. Det er en blid omgang dansevenlig rytmik – ren massage for øregangene.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af