Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – hvem er den ukendte danske rapper, hvis debutsingle har besøg af stor svensk stjerne?

Ugen har budt på masser af udgivelser. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – hvem er den ukendte danske rapper, hvis debutsingle har besøg af stor svensk stjerne?
D1ma. (Foto: Victor Jones)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. D1ma feat. VC Barre ‘Come My Way’

Vi ville ønske, vi kunne fortælle mere om D1ma, men det er begrænset, hvad vi ved om den danske rapper, der netop har udgivet sin første officielle single. Både fordi han (som du kan se i toppen af denne artikel) optræder maskeret, og fordi D1ma – ud over en viral TikTok-freestyle, som Miklo blandt andre har kommenteret på – er helt ukendt.

Kommentarsporene rundt omkring mistænker dog, at denne nye rapper er den samme som Grizzy. Han har lavet en række hårdtslående, lyrisk overbevisende drill-sange, der er blevet leaket af ukendte folk, og hvoraf nogle har mange tusinde visninger på YouTube.

Uanset hvordan det hele hænger sammen, kan vi konstatere, at D1ma har scoret et særdeles stærkt feature til sin første officielle single nogensinde.

’Come My Way’ er nemlig lavet sammen med VC Barre, en af Sveriges største rappere, som blandt andet samarbejdede med Einár kort før dennes død.

Den eksplosive single er én stor energiudladning. Måske har Danmark fået sin første smagsprøve på en kommende rapstjerne?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Andreas Odbjerg ‘Business’

Kender du det, når folk omkring dig føler, de skal styre dit arbejdsliv? Stort set alle, der har forsøgt at dedikere store dele af arbejdsdagen til at arbejde med musik, kan spejle sig i den oplevelse, men så er det godt, at Andreas Odbjerg kan synge »nej, nej, det’ ikke din business« på denne catchy skæring fra det spritnye debutalbum ‘Hjem fra fabrikken’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Kilo Kish ‘No Apology!’

Den eventyrlystne amerikanske electropopkunstner Kilo Kish varmer op til sit andet album, ‘American Gurl’, der lander 25. marts. Denne nye single handler om, at man ikke skal benægte, hvem man er, uanset hvor ubehageligt det kan være at konfrontere sin sandhed.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Pup ‘Matilda’

Canadiske Pup, muligvis vor tids bedste poppunkgruppe, er klar til at udgive albummet ‘The Unraveling of PupTheBand’ 1. april. Sangen her er en hyldest til frontmand Stefan Babcocks yndlingsguitar, der bærer kælenavnet Matilda.

Matilda er ikke verdens bedste guitar fra et teknisk standpunkt, men den knytter sig til nogle stærke minder – og hermed udnytter Pup endnu engang, at de er gode til at kanalisere nostalgiske følelser ud i stærk sangskrivning.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. First Hate ‘In My Head’

Der har været tavst fra synthpopgruppen First Hate i fem år, men endelig er de tilbage med to nye sange. Umiddelbart satser de mest på a-siden ‘Commercial’, der har fået en flot musikvideo, men vi er faktisk vildest med den pumpende melankoli på b-siden ‘In My Head’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Charli XCX ‘Baby’

Okay, der er Charli XCX-stans, der ikke er tilfredse med, at det kommende album ‘Crash’ bliver mere kommerciel mainstreampop end den hyperpop, der har domineret den engelske popstjernes tre seneste udgivelser.

Her på Soundvenue synes vi, at det er fedt, at hun ikke låser sig fast i én stilart – og når den mere polerede pop er af så høj kvalitet som ‘Baby’, er der afgjort intet at klage over.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Dave ‘Starlight’

En kærlighedssang fra den ellers hårdkogte politiske rapper Dave? Og den sampler ‘Fly Me to the Moon’? Det lyder næsten sukkersødt på overfladen. Men ‘Starlight’ er stadig krydret med den socialrealisme og indadskuende usikkerhed, som gør, at Dave er en af kongerne af UK-rap.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Iceage ‘Pull Up’

‘Pull Up’ var i originaludgaven fra 2016 et minimalistisk r’n’b-jam af den amerikanske sanger Abra, men det danske rockband gør den mere smadret og insisterende på dette cover, der kommer ud af det blå.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Branco ‘Trend’

»Big baba Brancs i en big body Benz« er en hookline, man ikke glemmer lige foreløbig. Tilsæt at rapperen hæver sig over alle fra Soulja Boy til The Beatles i teksten, og så har vi for alvor at gøre med en af Brancos store magtdemonstrationer: »Hvis de snakker streams / Brancs han skubber mer’ end Beatles«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Leikeli47 ‘BITM’

‘BITM’ står for »Bitch, I’m the Man«, og det er man ikke i tvivl om, når man hører rapperen Leikeli47’s attituderige, houseklingende single. Med ‘BITM’ har hun annonceret albummet ‘Shape Up’, der udkommer 15. april, klar til at indtage alle dansegulve.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af