Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – et af årets store rockhåb imponerer med musikalsk ‘din mor’-fornærmelse

Ugen har budt på masser af udgivelser. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – et af årets store rockhåb imponerer med musikalsk ‘din mor’-fornærmelse
Wet Leg. (Foto: PR)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Wet Leg ‘Ur Mum’

‘Din mor’-fornærmelser går aldrig af mode, og nu har vi fået det perfekte soundtrack til dem i form af ‘Ur Mom’ – den sidste single, der landede forud for denne fredags udgivelse af indierockduoen Wet Legs debutalbum.

Lige fra de indledende linjer er det et vidunderligt spydigt diss, de har gang i: »When I think about what you’ve become, I feel sorry for your mum«.

I videoen møder vi en af den slags mænd, man har lyst til at fornærme på den måde – en højt-på-strå gut ved navn Scotty, der ser sit lille band som centrum i universet, og som føler sig berettiget til at fortælle Wet Leg-medlemmet Rhian Teasdale, hvor meget makeup, han synes, hun skal bruge. Den slags opførsel fortjener afgjort, at han bliver fornærmet via sin mor.

Britiske Wet Leg har siden midten af 2021 været et af de mest hypede nye navne på den internationale rockscene, så der er god grund til også at udforske resten af albummet. Til sommer spiller Wet Leg desuden på den nye københavnske festival Syd for Solen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. First Hate ‘What’s the Matter Boy’

Den danske synthpopduo First Hate er tilbage med fuld effekt. Efter en fem år lang pause vendte de i marts tilbage med to stærke nye singler, og med den pulserende ‘What’s the Matter Boy’ fortsætter de den bundsolide stime. Glæd dig til at danse med på det hele, når duoen gæster vores nye tredagesfestival Soundvenue INPUT, der afholdes i København den 19.-21. maj.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Maggie Rogers ‘That’s Where I Am’

Den amerikanske popstjerne Maggie Rogers har netop annonceret albummet ‘Surrender’, der udkommer 29. juli, og det her er første single. Det er en bragende sang med fyldige synths, buldrende trommer og en ihærdig vokaloptræden fra Rogers, der lyder som om, hun er klar til at fylde arenaer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Fabräk ‘Papirtiger’

‘Papirtiger’ er en af de mere melodiøse skæringer fra ‘Rige børn leger bedst’, det netop udgivne debutalbum fra den hastigst succesfulde danske punkrap-duo Fabräk. Vi krydser fingre for, at ‘Papirtiger’ pryder setlisten, når de ligesom First Hate gæster vores nye tredages festival Soundvenue INPUT den 19.-21. maj i København.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Oliver Sim ‘Fruit’

Som det sidste af de tre medlemmer i The xx kickstartede Oliver Sim i marts en solokarriere med sangen ‘Romance with a Memory’, og med den indiepoppede efterfølger ‘Fruit’ understreger han, at der altså bliver fokuseret ordentligt på soloforetagenet. Ikke alene er det endnu en stærk, Jamie xx-produceret skæring, men med den har han også annonceret en række solokoncerter rundt omkring i verden. Mon ikke et album også er i horisonten?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. D1ma ‘Drøm mig væk’

D1mas debutsingle var den hårdtslående banger ‘Come My Way’, men med ‘Drøm mig væk’ får vi en anden, mere sårbar side af det danske raptalent. Et blødt, dansabelt housegroove og en klagende vokal mødes i skøn forening, mens D1ma synger om at leve et så hårdt liv, at der er brug for at drømme sig væk fra det hele.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Schoolboy Q ‘Soccer Dad’

Schoolboy Q har ikke udgivet noget i eget navn siden 2019, men lige fra det indledende hornriff på ‘Soccer Dad’ viser han, at han for alvor er tilbage. Dette sker efter, at den amerikanske rapper har teaset samarbejder med blandt andre Rico Nasty og The Alchemist på sin Twitch-stream, så mon ikke der venter mere af samme kaliber rundt om hjørnet?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Palace Winter feat. Prisma ‘The Big Blue’

Hvad er bedre end en stærk dansk indierockduo? To stærke danske indierockduoer! Den efterhånden etablerede dansk/engelske duo Palace Winter har allieret sig med den fremadstormende søsterduo Prisma på et nummer i tre akter, der byder på vidt forskellige stemninger. Den filmiske komposition er fyldt med overraskelser, og den lader blandt andet Palace Winter udforske deres kærlighed til synthesizere.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. IDK ‘Taco’

Når vi har at gøre med så selvsikre, gnidningsfri og varierede flows som IDK kan levere, kræver det en producer af mindst lige så høj kaliber. Kaytranadas beat til ‘Taco’ klarer opgaven til UG, og sangen peger frem mod IDK-albummet ‘Simple’, der endda byder på mindst ét andet Kaytranada-produceret track i form af den teasede skæring ‘Breathe’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Empress Of ‘Save Me’

Empress Of beskriver ‘Save Me’ som en personlig favorit blandt alle de sange, hun nogensinde har lavet, og så er det ifølge kunstneren selv også en af de mest sexede sange i hendes diskografi. Hun fremhæver blandt andet brugen af livestrygere som noget af det, der gør sangen så stærk – og det er svært ikke at erklære sig enig, når de giver så meget intensitet og drivkraft til nummeret.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af