»Et decideret festcentrum«: Roskilde Festival annoncerer ravescene, unikke koncerter og kunstprogram

»Et decideret festcentrum«: Roskilde Festival annoncerer ravescene, unikke koncerter og kunstprogram
Julie Pavon. (Foto: Søren Drastrup/PR)

Roskilde Festival har netop offentliggjort det fulde program for kunst og aktivisme for årets festival. Hele 68 nye navne er det blevet til, deriblandt særlige performances af musikere som Julie Pavon og First Hate (der i øvrigt begge spiller til Soundvenue INPUT den 19. til 21. maj).

Det er lidt af et gigantprogram, festivalen har disket op med, og det skorter ikke på ambitiøse idéer.

Årets Roskilde Festival kommer således til at indeholde et koncertrum ved navn Platform, et forsamlingshus der kaldes Flokkr, en klimapavillon, »verdens største dansegulv« samt en scene ved navn Ambereum.

Julie Pavon skal for eksempel spille på hybridscenen Platform, mens First Hate sætter lyd til Cecilie Linds roman ‘Pigedyr’ i Flokkr.

Ambereum var også at finde på festivalen i 2019, hvor dj’s fra technomiljøet sørgede for natklubsstemning. Sådan bliver det også i år: Roskilde Festival lover i hvert fald, at den ravfarvede scene bliver »et decideret festcentrum« om natten. Om dagen fungerer Ambereum som performance-rum.

Musikken på Ambereum kommer i år fra blandt andre Another Name, som er bookingbureauet, der er tilknyttet natklubben Ved Siden Af, samt Group Therapy, der holder terapeutiske festaftener.

Se det samlede program for kunstoptrædenerne og Ambereum-scenen hos Roskilde Festival.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af