Shooter Gang dræbte Spot Festival på en ikke-voldelig måde

Shooter Gang dræbte Spot Festival på en ikke-voldelig måde
Shooter Gang på Spot Festival. (Foto: Malthe Roland)

Shooter Gang startede og sluttede deres Spot Festival-koncert med to af de mest voldsomme sætninger, der er blevet sagt i dansk hiphop.

»Dræb ham! Hvad? Put ham ind i en kiste!«, tordnede Tan på åbningsnummeret ’Alt har sin pris’. »Du kan blive sat op og dræbt uden tvivl«, lød det på den triumferende afslutter ’Sinaloa Stil’. Den hårde stil blev understreget af en sort bagtæppe med to uzi’er på.

Men på trods af det voldsomme tekstindhold var stemningen i det godt fyldte Ridehus frem for alt én ting: Festlig. Spot Festival blev dræbt på en ikke-voldelig måde, som Men In Black-demonstranterne ville sige.

Shooter Gang nævnte flere gange, at de var glade for at spille i hjembyen Aarhus – det er måske bare sådan en ting, man skal sige som artist, men den energi, den unge rapgruppe lagde for dagen, gjorde, at ordene føltes autentiske. Publikum kvitterede med masser af arme i vejret og velmenende stemning.

Folk i salen var »varme«, som Shooter Gang sagde. Og de mærkede måske, at den lille lomme af Trillegården-stemning, som trioen skabte på den ellers ret så pæne Spot Festival, var noget helt andet end det, der skete på festivalens andre scener. De tre maskerede rappere repræsenterede noget farligt og spændende.

Belly, Dinero og især Tan angreb mikrofonen som om, det var første gang, de rappede de her tekster. Selv om sidstnævnte nogle gange var så ivrig efter at levere sine linjer, at han mistede pusten undervejs, smittede energien af på publikum. Bare sådan en lille ting som måden, de tre rappere udtalte deres gruppenavn på – »Shooter–GANG!« – højnede energien.

Shooter Gang på Spot Festival. (Foto: Malthe Roland)

Okay, så var der tidspunkter, hvor de mere akrobatiske dele af Bellys flow druknede lidt i festen, eller hvor Dinero ikke skar helt igennem lydbilledet. Men det, der stedvis stadig manglede af teknik, reddede rapperne med ren og skær energi. De havde tydeligvis også indøvet deres show: De tre vokalister stod symmetrisk opdelt på scenen og ad-libbede hinandens tekster.

Det hjalp også koncerten, at gruppens medbragte band ikke skulle bære produktionerne alene. Der var stadig masser af tunge 808-trommer og drill-lydens karakteristiske, boblende bas. Livetrommerne var et supplement, ikke en erstatning.

Shooter Gangs vellykkede hjemkomstkoncert var samtidig også en fortælling i to dele. Den første halvdel bestod mestendels af nye numre fra det netop udkomne debutalbum ’Alt har sin pris’, mens slutdelen bød på flere velkendte hits – inklusive en gæsteoptræden fra Baloosh – og til sidst den skudsikre afslutning med ’Mask på’ og ’Sinaloa stil’.

Det var en modig koncertstruktur, der viste, at trioen tror på de nye numre. Men det var alligevel tydeligt, at salen for alvor begyndte at syde til sidst i showet.


Kort sagt:
Shooter Gangs højenergiske hjemkomstkoncert var en lille lomme af farlig Trillegården-energi på den ellers så pæne Spot Festival.

Shooter Gang. Koncert. Spot Festival, Ridehuset.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af