Joe & The Shitboys leverede hidsig queer-punk med kække oneliners på Roskilde Festival

Joe & The Shitboys leverede hidsig queer-punk med kække oneliners på Roskilde Festival
Joe & The Shitboys på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

»Har I spist noget røv i dag?«, lød det kækt fra forsangeren Joe, da han sammen med resten af den færøske firkløver Joe & The Shitboys satte en underholdende punkfest i gang på Rising. »Jeg tænker, det er ved at være sidste chance – ni dage er lang tid«.

Det queer-feministiske bands sangtekster håner konservative holdninger, homofober og hyklere, og der blev også delt godt med fuck-fingre ud til det fremmødte publikum. Særligt underholdende var det, da Joe udpegede en sagesløs mand og sagde: »Den her sang hedder ’Life Is Great You Suck’, og den handler om dig«.

Gennem hele seancen strømmede det ud af Joe med rappe one-liners, og den charmerende frontmands udråb og fagter står klart som optrædenens højdepunkter. Lydbilledet var nemlig hårdtslående, men også simpelt.

Lige fra åbningsnummeret, den selverklærede temasang ’Shitboys Theme’, spillede bassisten Sammy en umanerligt tung og rumlende bas, der satte sig effektivt i brystet, men som også gjorde en tight sang som ’Manspredator’ svær at genkende.

Joe & The Shitboys på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

De fremmødte var dog kommet for energi snarere end vellyd, og det havde kvartetten spandevis af.

På Joe & The Shitboys’ to hidtidige album er der ikke en eneste sang, som varer over to minutter – flere af dem er faktisk på under ét minut. Det betød, at bandet nåede at komme igennem virkelig mange sange i et decideret hidsigt tempo.

Når man som publikum var lige ved at tabe tråden, var performeren Joe altid klar med stimulans i form af støn, råb, jokes, en enkelt sherifstjerne (til sig selv) og slutteligt en længere farvelrunde blandt publikum.

Joe & The Shitboys. Koncert. Roskilde Festival, Rising.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af