»Fuck, shit, fuck!«: Mø trodsede tekniske problemer og gav den som en rockstjerne på NorthSide

»Fuck, shit, fuck!«: Mø trodsede tekniske problemer og gav den som en rockstjerne på NorthSide
Mø på NorthSide. (Foto: Alec Andreev)

nåede ikke mere end to numre ind i sin NorthSide-koncert, før teknikken svigtede.

»Fuck, shit, fuck! Vi bliver nødt til at gå«, udbrød sangeren, før hun og bandet uden videre forklaring forsvandt ud bag scenen, og publikum blev mødt af en servicemeddelelse om et ’teknisk uheld’, der endte med at vare på den gode side af ti minutter, før koncerten gik i gang igen.

Det var et eller andet sted skideærgerligt, for Mø var ellers kommet vanvittigt godt fra start. Hendes NorthSide-optræden begyndte som en gedigen rockkoncert, der så bandet tæske løs på instrumenterne, mens Mø kastede sig rundt på scenen og headbangede sit ildrøde hår.

Måske er det ’Motordrome’-effekten? I ved, hendes dystre seneste album, der alt andet lige også fremhævede hendes mere rockede sider? Men end ikke de mest flossede stunder på Møs tredje album kunne måle sig med den kraftfulde energiudladning, der kickstartede hendes koncert på Astra-scenen.

Her kanaliserede hun nærmere sine spæde punkdage i den anarkistiske electroduo Mor, og det var både overraskende og forfriskende at være vidne til. Tør man håbe på et decideret rockalbum i den nærmeste fremtid? Hun kan i hvert fald sagtens bære det.

Mø fandt hurtigt sit fodfæste igen efter den abrupte strømafbrydelse, men desværre varede de tekniske problemer ved, og især midtvejs i koncerten led flere af numrene under en enerverende skratten fra de forreste højtalere.

Mø på NorthSide. (Foto: Alec Andreev)

Værst stod det til på de mere nedtonede arrangementer, hvor instrumentationen var mere sparsom. Herunder ikke mindst en ellers glimrende akustisk udgave af kærlighedshymnen ’Don’t Leave’, der tydeligvis skulle have fungeret som koncertens emotionelle højdepunkt, men som desværre næsten druknede i støjen.

Efter for en stund at have bevæget sig ud i et mere poppet terræn, vendte Mø og bandet endnu engang tilbage til punkenergien, hvor især numre som ’Don’t Wanna Dance’ og ’Blur’ fremgik i en noget mere eksplosiv udgave, end vi er vant til. Sidstnævnte klinger i forvejen af Pixies-nummeret ’Where Is My Mind?’, og i Eskelunden gav Mø singlen en loud-quiet-loud-overhaling, der var indierockerne værdig.

NorthSide leverede Danmarks måske vigtigste popstjerne endnu en bundsolid koncert, der frem for alt blev hevet hjem af hendes utøjlelige energiniveau. Men havde det ikke været for de tekniske problemer, kunne den have været fantastisk.


Kort sagt:
Trods tekniske problemer strålede en forfriskende flosset Mø til en NorthSide-koncert, der mest af alt fik mig til at drømme om en decideret rockplade fra den danske popstjerne med den punkede fortid.

Mø. Koncert. NorthSide, Astra-scenen.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af