Tinderbox fik ikke den helt dyre version af Suspekt

Tinderbox fik ikke den helt dyre version af Suspekt
Suspekt på Tinderbox. (Foto: Alec Andreev)

Var der ikke engang, hvor en festivaloptræden fra Suspekt var noget helt særligt?

Du ved, sådan noget med fuldt liveband, masser af gæster, skøre gimmicks og jeg kunne blive ved? Sådan noget der gjorde, at det ikke var uhørt at have Suspekt som afslutningsnavn på en festival, der ellers var spækket med udenlandske navne.

Men i året hvor der ikke har været råd til mange internationale navne på Tinderbox, fik vi heller ikke den helt dyre version af Suspekt.

Altså, Tessa spillede på selvsamme Tinderbox-scene blot få timer før Suspekt gjorde, og hun havde sørget for at få dem forbi til ‘Blæstegnen’ og ‘Vil du med…’.

Men da Suspekts sætliste nåede til de to selvsamme sange, blev Tessas vers sprunget over på førstnævnte, og hun blev kørt som playback på sidstnævnte.

Bevares, vi fik en enkelt gæst i form af den evindelige gøgler (ment på den mest elskværdige måde) Emil Lange.

Mens Lange var på scenen, var det faktisk kortvarigt som at være tilbage på NorthSide i 2019 eller Roskilde Festival i 2015. Der blev drillet og lavet sjov i små sketches, der passede godt til den legesyge tone i de tracks, Suspekt spillede, mens gæsten var på scenen: Lange-samarbejderne ’10 år’ og ‘En tur mere’ samt den charmerende ‘Bollede hende i går’.

Suspekt og Emil Lange på Tinderbox. (Foto: Alec Andreev)

Det er selvfølgelig begrænset, hvor galt det kan gå, når Suspekt spiller koncert.

Bai-D og Orgi-E er stærke liverappere (omend første linje af ‘Kinky fætter’ lige røg i svinget), og Rune Rask forstår i en livesetting virkelig at lave flotte lydbilleder. Men på Tinderbox føltes det som om, vi fik dem på autopilot.

Tilmed fik vi en sætliste, der ikke var videre optimal for en festivalsetting.

Havde vi virkelig brug for al den alvor fra tracks som ‘Amore Infelice’, ‘Hundetimen’ og Folkeklubben-udgaven af ‘Danmark’? Og hvad med så afslappede produktioner som ‘Søndagsbarn’ og ‘Egyptian Chef’?

Ingen af disse (indrømmet, gode) sange havde været uønskede i egen ret, men de hobede sig op, relativt tæt på hinanden i sætlisten, så der gik noget tid, før festen helt var i stand til at starte.

Når den så startede, så var der dog gang i den. ‘S.U.S.P.E.K.T.’, ‘Kinky fætter’, ‘Gonzo’ og ‘Knepper dig til techno’ var alle at finde i koncertens anden halvdel, og de fungerede glimrende til at få gang i folket. Men desværre fik jeg igen følelsen af, at det hele kørte på en velolieret autopilot.

Suspekt kan være en helt igennem unik liveoplevelse under de rette omstændigheder. På Tinderbox blev det lidt for ordinært.


Kort sagt:
Suspekts Tinderbox-koncert føltes det meste af vejen som om, den kørte på autopilot, og sætlisten var ikke ligefrem skåret optimalt efter et festhungrende festivalpublikum. Men da festen først startede, så fungerede det – som det jo altid gør.

Suspekt. Koncert. Tinderbox, Blå Scene.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af