AiaSound Festival: Selv solen adlyder Tobias Rahim for tiden

AiaSound Festival: Selv solen adlyder Tobias Rahim for tiden
Tobias Rahim på AiaSound. (Foto: Thor O'Hagan Petersen)

Tobias Rahim fyrede en stor fed løgn af på AiaSound. Han introducerede nemlig ’Jesus’ ved at sige, at dén sang handler om en person, der er vigtigere end musikere som Kesi, Artigeardit og ham selv. Hvilket jo ikke er helt rigtigt.

For tiden føles det nemlig som om, Tobias Rahim er større end enhver guddom. Da værten Danijel Drux introducerede ham, overdrev han lidt og sagde, at Rahim ligger på alle de seks-syv øverste placeringer på hitlisten.

Men han overdrev netop kun lidt. Tobias Rahim er overalt. Det er hans sommer.

Og det ved Rahim udmærket godt. Han betrådte således scenen til AiaSound Festival på Amager med sublim selvtillid, solbriller og et form for rodeo-outfit. Hans momentum strålede ud af ham fra åbningsnummeret ’Love i min DM’ hele vejen til forløsningen til sidst med ’Mucki Bar’.

Sangeren og hans stærkt spillende band gjorde det, Rahim er kendt for: De skabte en hyggelig, vagt tropisk stemning, hvor alle følte sig inkluderet.

På AiaSound blev ’Stille piger’ forvandlet til noget, man ville forvente på en strandbar et sted i Caribien. Sangene fik subtile stemningsskift live, og overgangene mellem dem var glidningsløse. ‘Stor mand’ fik for eksempel et langt introstykke, der satte scenen for sangen på samme vis som en introsekvens fra en tv-serie.

På et tidspunkt kastede nogen en bh op på scenen, som Tobias Rahim brugte som et form for tørklæde. Senere orkestrerede han en dansecirkel, og til sidst i showet gik han ud til publikum. Det behøvede han dog nærmest ikke, for det var som om, han hele tiden havde været iblandt os.

Tobias Rahim på AiaSound. (Foto: Thor O’Hagan Petersen)

Det var næsten for perfekt.

Solen hang og dinglede bag scenen på en måde, som den egentlig aldrig gør i Danmark. Som om, den nægtede at gå ned. Som om, den skinnede for Tobias Rahim. En flyvemaskine malede en streg på himlen, da den lettede fra Kastrup. Det var svært ikke at forestille sig, at den havde kurs mod en eksotisk lokation. Rahim sang ‘Flyvende Faduma’.

Det var det perfekte billede på den sommer, som Danmarks nyeste popstjerne har haft. En evigt skinnende, halvdoven sol, der bare aldrig går væk. Selv stjernerne danser efter Rahims pibe; han har kosmologiske kræfter for tiden.

Det kommer ikke til at vare for evigt. Det siger jeg ikke for at være en lyseslukker. Det er bare sådan, det er. I livet generelt og især i musikbranchen.

Men lige nu skinner solen på Tobias Rahim på en måde, som den sjældent skinner på en enkelt artist. Han går i solen. Han bader i strålerne. Sommeren 2022 er ved at være slut, men på AiaSound så vi en kunstner på det absolutte højdepunkt af sin karriere.


Kort sagt:
Det bliver ikke bedre end det her: Tobias Rahim kronede sin karrieres største sommer med en strålende koncert på AiaSound.

Tobias Rahim. Koncert. AiaSound.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af