Beyoncé ændrer endnu (!) en sang fra ‘Renaissance’ efter kritik

Beyoncé ændrer endnu (!) en sang fra ‘Renaissance’ efter kritik
Beyoncé. (Foto: Carlijn Jacobs)

I det store og hele går det fantastisk for Beyoncé og hendes nye album ‘Renaissance’, der har fået en varm modtagelse og strålende anmeldelser.

Men der har været et par mindre problemer omkring albumudgivelsen. I første omgang fik Beyoncé kritik for at bruge en handicapdiskriminerende term på ‘Heated’, hvorefter hun lovede at ændre i sangens tekst. Og nu er der så endnu et nummer, der er blevet ændret.

Nemlig ‘Energy’, der ikke længere fortolker Kelis’ 2003-hit ‘Milkshake’. Der er ikke meldt noget officielt ud om, hvorfor ændringen har fundet sted. Men mon ikke det har noget at gøre med, at Kelis heftigt har kritiseret inklusionen af hendes sang, da hun ikke var blevet informeret om brugen på forhånd: »Det er ikke et samarbejde. Det er tyveri«, lød det for nyligt fra Kelis.

Producerne The Neptunes – der består af Pharrell Williams og Chad Hugo – er krediteret for ‘Heated’ på Spotify, hvilket ifølge Kelis skyldtes en pladekontrakt fra hendes gennembrud i 00’erne, der essentielt gjorde, at hun ikke ejede noget af sin musik. Nu er ‘Milkshake’-referencen altså væk.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Men vent, historien stopper ikke her. For der er faktisk endnu en person, der har en anke. Nemlig Monica Lewinsky, der allerede i en Vanity Fair-artikel fra 2014 kritiserede denne linje fra ‘Partition’, der refererer til hendes affære med Bill Clinton:

»Oh, he so horny, yeah he want to fuck / he popped all my buttons, he ripped my blouse / he Monica Lewinsky’d all on my gown«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nu har Lewinsky delt en artikel om Beyoncés rettelse af ‘Heated’ og tilføjet følgende hilsen: »Æhm, nu hvor vi er i gang… #Partition«.

Så nu må tiden vise, om der venter flere rettelser fra popstjernen i fremtiden.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af