Efter katastrofekoncert i 2021: Kesi bearbejdede traumet på årets AiaSound Festival

Efter katastrofekoncert i 2021: Kesi bearbejdede traumet på årets AiaSound Festival
Kesi på AiaSound. (Foto: Thor O'Hagan Petersen)

Den gode gamle Sigmund Freud mente, at den bedste måde at bearbejde exceptionelt ubehagelige minder på er ved at vende tilbage til dem. Den teknik er der vist siden sat spørgsmålstegn ved, men noget tyder på, at Kesi er helt på bølgelængde med psykoanalysens berømte fader.

Torsdag aften vendte han nemlig tilbage til gerningsstedet for en af nyere tids mest katastrofale koncerter – kun et enkelt år efter den fandt sted.

I 2021 spillede rapperen nemlig på festivalen, der dengang hed ØreSound, med B.O.C-makkerne Benny Jamz og Gilli. Det gik … ikke godt. Sidstnævnte var – for at sige det ærligt – megafuld.

Til årets AiaSound nævnte Kesi kun kort dén koncert en enkelt gang, men det føltes som om, han var kommet for at genvinde sin ære.

Kesi er altid exceptionelt engageret live (især i forhold til mange andre danske rappere), men til sin solnedgangskoncert på AiaSound rullede han hele sit repertoire ud.

Rapperen skålede med festivalen, brugte sæt jer ned-tricket, fik alle til at råbe ‘ååh’ og bad gæsterne om at kramme den person, de var forelsket i. Han spurgte publikum, om de havde det godt, flere gange end en overbetænksom kæreste ville gøre det.

Kesi på AiaSound. (Foto: Thor O’Hagan Petersen)

Var det lidt meget? Måske: Nogle gange føltes det som om, Kesi overkompenserede for 2021-showet. Han virkede næsten en smule usikker.

Men B.O.C-rapperen var samtidig også bare en vildt god showman. Kesi er vokset ind i rollen som rapstjerne som få andre fra sin generation. Han ved, hvordan man leverer. På AiaSound lød han også helt enkelt godt og bar sig som den stjerne, han er. Bandet satte ikke en fod forkert, og rapperens vokal bliver bedre år for år.

Når Kesi er på scenen, virker han altid til stede. Skridsikker som en god dansepartner og altid opmærksom som den perfekte middagsgæst.

Settet fokuserede desuden, klogt nok, mestendels på hits. Man fik alt fra ‘Søvnløs’ til ‘Følelsen’. På et tidspunkt spurgte han, om nogen kendte hans gamle sange. Hvorefter han ikke spillede ‘Fissehul’, men ‘Ligesom mig’ fra 2018. Der var kun lidt sporadiske smagsprøver fra det nye album ’30 somre’.

Koncerten kulminerede med fællessang til ‘Kom over’, hvor Kesi for alvor overvandt traumet fra 2021. Han filmede publikum, der først ikke sang højt nok med, hvorefter rapperen drillede dem med, at de kun var på Odense- eller Aarhus-niveau.

Til sidst skrålede de så igennem. Kesi smilede. Han havde kæmpet for det. Men nu var alt godt. Terapitimen var en succes.


Kort sagt:
I 2021 leverede B.O.C en katastrofal koncert på AiaSound (der dengang hed ØreSound). I år tog Kesi revanche.

Kesi. Koncert. AiaSound.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af