Kesi finder ind til livsglæden og sommerrusen på ’30 somre’

Kesi finder ind til livsglæden og sommerrusen på ’30 somre’
Kesi. (Foto: PR)

Timingen er næsten for god, når Kesi udgiver et vaskeægte sommeralbum her en uge før, vi for alvor tager hul på den første coronafri og festivalprægede sommer i tre år.

Bedst som vi finder solbrillerne og den køleskabskolde rosé frem, rammer rapperen os med en mastodont af et album, der klinger af solskin, tagterrassefester, lyse nætter og, ja, lykke.

Ja ja, man kan kalde det lidt kalkuleret, men man pakker hurtigt den kritiske tænkning væk, for musikken er så lækker og lys, at man nærmest glemmer, der er andet i verden end sommernætter og pluk-selv-jordbær.

Kesi har altid haft noget med sommer og sommerflirts (tænk ‘Blå himmel’ og ‘Følelsen’), men på ’30 somre’ er sommeren – og hvad der lyder som en rimelig seriøs forelskelse – selve omdrejningspunktet.

»Så er det sommer. Så er det sommer«, lyder det på intronummeret, og derfra kigger Kesi sig ikke tilbage.

Hele albummet er produceret af Hennedub, og som så ofte før er kombinationen af Hennedubs melodiske beats og Kesis altid velsmurte raplinjer svær at gå galt i byen med. Produktionerne er detaljerige, men stadig luftige og atmosfæriske, som Frank Oceans ‘Blonde’ set gennem en hiphopprisme.

Det er fuldstændig fortryllende vellydende sange, der cruiser mod solnedgangen og fremtryller den der særlige brise, man ellers kun kan mærke på magiske sommeraftener, hvor temperaturen er perfekt, drinksene er kolde, og man ikke har nogen bekymringer i livet.

Numre som ‘Se dine øjne’ og ‘Højt oppe’ med Scarlet Pleasures Emil Goll er den slags sange, man kan høre i et uendeligt loop, mens solen går ned over tagryggene.

»Det blev den bedste sommer nogensinde«, lyder det profetisk på den eminente, smukke og rolige ‘Se dine øjne’.

Det er som om, der er sket noget med Kesi. Et vendepunkt. Som om han ikke længere har noget at bevise – eller i hvert fald er ligeglad med det. Han behøver ikke længere være sej eller hård. Nu kan han være følsom, eftertænksom og ærlig. Der er en ro over flowet og attituden, som får ordene og budskaberne til at synke ind.

Man siger, at livet starter, når man bliver 30. Det er der måske noget om. Det lyder i hvert fald som om, Kesi har fået et andet udsyn på livet. Og så er han da vist blevet forelsket. Sådan, ægte.

Den ellers dameglade rapper er pludselig »træt af at være en spiller«, som han rapper på ‘Tag med mig’.

»Glemt alt andet jeg vil kun dig«, lyder det på ‘Sensommernætter’, mens der på ‘Skør for mig’, hvor både Kesi og Jada lyder helt høje på endorfiner, bliver spurgt sort på hvidt: »Hvad siger du til et efternavn? Vi kunne vælge mit«.

I stedet for at gå i panik over at skulle til at binde sig, læner Kesi sig ind i den modne og dybe forelskelse. Det klæder ham usandsynligt godt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Man slipper selvfølgelig ikke for den gamle Kesi på numre som ‘Hva så’ med Artigeardit og især ‘Spinner’ med Mas. Blærerøven kommer op i ham en gang i mellem, og det skal den have lov til.

Men det er klart mere interessant at høre ham folde sig ud på den lyserøde sky – og det virker også som om, det er her, han har lyst til at være. Selv når Noah Carter kommer forbi på ‘Hele natten’, eller når Ukendt Kunster bliver refereret på ‘Lige nu’, er det med fokus på de gode vibes, ikke på tunge rap-beats eller hårdtslående bars.

’30 somre’ får en til at tro på, at det bedste, der nogensinde er sket, er det, der sker lige her, lige nu. Så hvorfor ikke læne sig tilbage og nyde nuet og kærligheden.

»Det er livsglæden, det handler om«, som Kesi siger i outroen. Den simple, ukomplicerede livsglæde.

Og når outroen er slut, kan man jo bare starte albummet forfra og blive hængende lidt længere. Det er en lang sommer og et endnu længere liv, og vi skylder os selv at nyde det hele i fulde drag.


Kort sagt:
Kesi finder frem til livsglæden og dyrker sommeren og forelskelsen på det eminente ’30 somre’, hvis sange giver en lyst til at glemme alle bekymringer og kaste sig hovedkulds ud i den lyse nat.

Kesi. '30 somre'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af