Alvah synger om sin frustration over musikbranchen: »Det er umuligt ikke at føle sig nedstemt over de her ting«

Den norske musiker, der er bosat i København, langer ud efter branchen på den fængslende popsang ’One By One’, som Soundvenue har premiere på.
Alvah synger om sin frustration over musikbranchen: »Det er umuligt ikke at føle sig nedstemt over de her ting«
Alvah. (Foto: PR)

ANBEFALING. Musikbranchen kan være både magisk og nådesløs. Drømme kan gå i opfyldelse, og drømme kan blive knust. Hvem skal man stole på, hvor skal man fokusere sin energi?

På det seneste er flere og flere kunstnere herhjemme begyndt at forholde sig (ofte kritisk) til deres egen branche i selve musikken, og navne som Coco O. og Laura Ziani har kritiseret industrien på stærke album.

Nu er turen kommet til Alvah, som på singlen ’One By One’ dykker ned i forholdet mellem musikere og branchen. For hvem er egentlig afhængig af hvem?

»’You need me’ / they say it so gallantly / but who would they be / if it weren’t for me?«, lyder de allerførste linjer i den atmosfæriske popsang, hvor Alvah synger om, hvordan ens drømme kan forsvinde »one by one«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Det er en ærlig erklæring om, hvordan det kan føles som kunstner at mærke, at noget, du lægger din sjæl og inderste tanker i, bliver mødt med en form for ligegyldighed. At nogen, du egentlig skal samarbejde med, har behov for at ændre og forme dig til fordel for en mere garanteret kommerciel profit. Så føler man ikke, at nogen egentlig tror på dig. Og den respons har jeg fået et par gange, hvilket efterlader mig modløs i noget tid«, fortæller norske Alvah, der har base i København, til Soundvenue.

»Jeg plejer alligevel at komme tilbage til min kerne og føler mig tryg ved, hvad jeg gerne vil udtrykke. Der vil altid være nogen, der kan forstå, hvor det er, man gerne vil hen. Man skal bare turde at lede lidt«, fortsætter hun.

»Jeg tror, det er umuligt ikke at føle sig nedstemt over de her ting, når man har valgt at gå en kreativ vej. Og jeg føler mig tryg ved, hvad jeg gerne vil udtrykke. Så man bliver nødt til at acceptere, hvordan det fungerer, og alligevel blive ved. Min måde at gøre det på er at skrive om det«.

Den her følelse af frustration blandet med gåpåmod kan man sagtens høre i den overbevisende vokalpræstation på ’One By One’, der musikalsk blander artpop og alternativ r’n’b til et drømmende resultat. Kate Bush er ikke overraskende Alvahs store idol.

Alvah har tidligere udgivet musik som Alva Ravn, men ’One By One’ er hendes første single under det her nye kunstnernavn.

På Spotify er hendes tidligere musik blevet opdateret til det nye navn, og her kan man blandt andet finde ep’en ’Hindsight’ fra sidste år, der helt klart er værd at tjekke ud – blandt andet for den højtragende ‘Precious Prey’, hvor Alvah virkelig folder sin vokal ud.

Vores udsendte fremhævede Alvahs koncert som en af de bedste på årets Uhørt Festival, og den 24. september kan hun opleves til Journey Fest i Pumpehusets byhave.

’One By One’ er officielt ude 9. september.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af