Hans Philip havde et album klar i foråret, men så hørte hans venner det: »Det er dårligt. Lav det om!«

Hans Philip havde et album klar i foråret, men så hørte hans venner det: »Det er dårligt. Lav det om!«
Hans Philip. (Foto: Jasper Spanning)

Hans Philip har masser af overraskelser til os denne uge.

Torsdag landede der uden forvarsel en 34 minutter lang livevideo, der indikerede, at den tidligere storbyrapper var blevet forvandlet til naturelskende sangskriver.

I dag har Philip så udgivet intet mindre end et dobbeltalbum bestående af hele 18 numre. ‘[a] & [b]’, som de to sider af albummet hedder, udkommer tre og et halvt år efter solodebuten ‘Forevigt’, men alle sangene er faktisk lavet i år.

Tilbage i foråret valgte Hans Philip nemlig at skrotte et helt album. Det har han for nylig fortalt til Soundvenue, da vi mødte ham på en café på Vesterbro til et interview.

Vi talte i flere timer med den tidligere Ukendt Kunstner-rapper om det nye album og dets tilblivelse, og et stort interview lander i næste uge.

Men her kommer en lille forsmag i form af Hans Philips historie om albummet fra tidligere i år, der aldrig blev udgivet:

»Jeg følte, jeg var et rigtig godt sted i marts i år. Jeg følte, den var der. Så kom Tais og Oscar, som har produceret mange af tingene, til Los Angeles. De hørte det album, jeg havde skitseret, og var sådan: ’Det er dårligt. Det er ikke så godt. Lav det om!’«, fortæller Hans Philip.

Ærlige venner!
»Det er vigtigt. Men jeg var meget nedtrykt de første 48 timer«.

Hvad var det for et album, der blev droppet?
»Det var meget kortere. Ti sange. Men det var meget tungt og sådan: ‘Jeg er ligeglad med, hvad folk synes’. Det blev meget en reaktion på folks forventninger, og så ville jeg give dem noget, de ikke vil have. Da jeg spillede det for dem (Oscar Knudsen og Tais, red.), var de sådan: ‘Hvorfor gør du det? Lad os bare lave nogle fede sange og så putte dem sammen, så er det et album!’«

Det fulde interview med Hans Philip bliver publiceret på Soundvenue.com i næste uge.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af