Selma Judith tager hul på en ny runde af Soundvenue og Det Kgl. Teaters koncertrække

Selma Judith tager hul på en ny runde af Soundvenue og Det Kgl. Teaters koncertrække
Selma Judith. (Foto: Agnes Vera Kaufmann)

Sådan har du aldrig hørt Selma Judith eller Det Kgl. Kapel før.

Det tør vi godt love, når vi nu annoncerer et af de seneste års stærkeste stemmer på den danske musikscene som det første navn i en ny runde af Crossover-koncerter, hvor hun kobles sammen med verdens ældste orkester.

Den unikke koncertrække præsenteres af Soundvenue og Det Kongelige Teater og sætter her i ‘sæson 2’ endnu mere fokus på mødet mellem den rytmiske og klassiske musik. Det sker til tre koncerter, hvor Selma Judith og kapellet lægger ud den 21. november. Næste år annonceres navnene til koncerterne den 13. februar og 3. april.

Koncerterne er en del af Soundvenue LIVE og præsenteres i samarbejde med CULT.

I foyeren i Operaen vil Selma Judith spille numre fra sit fantastiske album ‘Getting Angry, Baby’ fra 2021, hvor hun udvidede sit tidlige r‘n‘b-inspirerede lydbillede og både formåede at syde af vrede og lade sin vokal blive blid som en vuggevise. Men den kompromisløse musiker lader sit band blive hjemme og vil kun have sin harpe med. I stedet får vi omarrangerede versioner af sangene spillet sammen med et udvalg af klassiske musikere fra Det Kongelige Kapel.

»Det giver virkelig en mulighed for at kunne dykke endnu mere ned i ens egen musik og opdage nye ting ved den, som man måske ikke før har bemærket. Der kommer noget andet kød på skelettet«, siger Selma Judith om sine forventninger til Crossover-koncerten.

»Det er selvfølgelig også ret nervepirrende at skulle optræde med Det Kgl. Kapel. De er simpelthen så dygtige, og jeg ser meget op til dem, særligt da jeg jo selv spiller et klassisk instrument, harpen. Men det er nervepirrende på en god måde, og jeg er sikker på, det bliver en storladen aften«.

Det Kongelige Kapel har over 100 musikere tilknyttet, som inden for deres instrumenter er blandt de bedste i landet. Kapellet vil supplere Selma Judiths omarrangerede numre med udvalgte klassiske stykker undervejs i koncerten.

Ved tidligere Crossover-koncerter har kapellet spillet sammen med Fraads, Chinah, Søn og Dopha, og det er netop samspillet, som skal være med til at skabe endnu vildere, unikke aftner i Operaen.

Omarrangeringen af Selma Judiths numre står komponisten Christian Balvig for. Han har tidligere arbejdet sammen med Copenhagen Phil om deres ’60 Minutes’ og lavet scores til flere DR-produktioner, som ‘Ulven kommer’ hvor han også lavede titelsangen sammen med When Saints Go Machine.

Soundvenue LIVE x Det Kongelige Teater præsenterer
Crossover: Selma Judith x Det Kgl. Kapel
21. november, kl. 20
Operaen

Deltag på Facebook
Billetterne er gratis (frigives den 21. oktober, kl. 10)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af