UK-stjernen Central Cee er klar på at samarbejde med danske rappere: »Jeg ville elske det«

Den koncertaktuelle UK-rapstjerne Central Cee er braget igennem i år, og næste uge giver han koncert i Danmark. Vi fangede ham til en kort, skarp snak om hans nyfundne interesse for internationale samarbejder.
UK-stjernen Central Cee er klar på at samarbejde med danske rappere: »Jeg ville elske det«
Central Cee. (Foto: PR)

10 MINUTTER. Central Cee har sådan et år, de fleste musikere kun oplever én gang i deres karriere.

Den britiske rapper har udgivet det stærke album ’23’, opnået global succes med singlen ’Doja’ og fået stor bevågenhed i USA – blandt andet med en viral freestyle, hvor han oversætter UK-slang til amerikansk.

Ikke siden Skepta eller Dizzee Rascal har en engelsk rapper haft så stor succes i rapmusikkens fødeland. Selv Doja Cat – der er genstand for den centrale punchline på ’Doja’ – har måttet give efter og indrømme, at hun kan lide ham.

For tiden er Central Cee på en verdensturné, der rammer København den 14. november. Faktisk har han lige fået sin egen tourbus, fortæller han, da jeg fanger ham på telefonen.

Rapperen er netop vågnet i selvsamme bus, der står parkeret i Barcelona, hvor han har spillet et show. Men trods en vis søvnighed i stemmen er han klar på at deltage i vores nye interviewkoncept, hvor vi fanger en kunstner til en hurtig samtale over telefonen.  

Du er lige vågnet i en tourbus, sagde du. Hvordan ser den ud?

»Den er lavet til ’Still Loading’-turneen, som er i gang nu, så den er i tourens farver. Den ser ret fed ud. Du kommer nok til at kunne se den på internettet snart«.

Apropos tour: Du har lige været i USA. Hvordan var det at besøge hiphoppens fødeland?

»Amerikansk kultur minder om min kultur. Vi er vokset op med de samme ting. Så jeg følte, jeg havde været der før. Jeg passede ind. Jeg har været andre steder, hvor sprogbarrieren gjorde, at det var sværere at forstå hinanden…«

Som hvor for eksempel?

»Jeg har været i Nigeria, det var meget anderledes. Og Australien. I Barcelona, hvor jeg er nu, har jeg før hængt ud med andre rappere i deres hood. De taler spansk, men heldigvis taler nogle af dem også arabisk. Nogle af mine venner taler også arabisk, så vi kan kommunikere på den måde. Ellers ville vi være nødt til at kommunikere gennem ren energi. Uden ord. For der ville ikke være et fælles sprog«.

Central Cee. (Foto: PR)

Du har jo også for nylig udgivet sangen ’Eurovision’ med en række rappere fra forskellige europæiske lande. Hvordan opstod den?

»Mange af artisterne havde jeg allerede et forhold til. Rondodasosa og Freeze Corleone havde jeg lavet sange med. Og Morad også, men den er ikke udgivet. Jeg respekterer dem alle musikalsk og som mennesker. Jeg laver ikke så meget musik med andre artister, men jeg syntes, det var sjovt, at lave den her. Det var sådan en sang, jeg lavede, bare fordi jeg selv havde lyst til at høre den«.

Hvordan kan det være, du er blevet mere åben for at samarbejde med andre artister på det seneste?

»Der er noget anderledes ved at lave musik med andre. Det viser en anden side af mig og måske også en anden lyd. Jeg har hørt folk sige, at mine hårdeste vers er dem, jeg har givet til andre artister. Det synes jeg er rigtigt nok. Måske er det fordi, der kommer et pres – et godt pres – når man er i studiet med en anden rapper«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fordi man ikke vil overgås af den anden?

»Det er ikke sådan, jeg tænker. Det er mere sådan, at jeg ved, deres fans lytter med. De respekterer måske ikke mig lige så meget som den anden rapper. Så jeg er nødt til at give mit bedste. De ting tænker jeg ikke over i studiet. Men måske sker der noget ubevidst. For versene bliver faktisk hårdere«.

Hvordan plejer du at komme i kontakt med rappere i andre lande?

»Det skal være nogen, jeg allerede kender. Så jeg har haft tid til at dyrke deres musik. Jeg kan ikke lide spontane sessions. Jeg skal kende artistens musik og være fan af dem. Det tager tid«.

Skal du så i studiet med nogle lokale rappere, når du kommer til Danmark?

»Ja, det kunne godt være. Jeg har ingen konkrete planer. Men jeg ville elske det«.

Vi krydser fingre for en collab! Okay, sidste spørgsmål: Hvad kan du fortælle os om dit live-show, der rammer København på mandag?

»Det er et level up fra mine forrige shows. Forleden jokede jeg med min manager om, at mine shows plejede at være the bare minimum. At de var borderline lort. Eller okay: Ikke lort. Vi havde bare ikke noget budget, og blev kastet direkte ud på det dybe vand uden tid til at forberede noget. Det har vi haft nu. Nu er der visuals, tidskodet lys og alle de små tekniske ting, vi ikke kendte til før. Det hele er nyt for mig. Så jeg lærer mens jeg er i gang«.

Central Cee spiller i Store Vega 14. november.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af