I K.B. Hallen beviste Kesi endegyldigt, at det var en god beslutning at droppe ud af skolen for over 10 år siden

I K.B. Hallen beviste Kesi endegyldigt, at det var en god beslutning at droppe ud af skolen for over 10 år siden
Kesi i K.B. Hallen. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

Kesis koncert i K. B. Hallen begyndte med et klip fra en gammel YouTube-dokumentar om rapperen.

»Mit navn er Oliver, jeg er 18 år gammel, jeg er en rapper fra Nørrebro, og jeg har valgt at gå ud af skolen, fordi jeg vil fokusere på min musikkarriere nu«, sagde en ung Oliver Kesi. Som om koncerten skulle bevise, at det var den rigtige beslutning, rapperen tog dengang for 11 år siden.

Nu er han faktisk en af de største stjerner på den danske hiphopscene. Og hvad gør man så?

Man løber på scenen til ‘God dag’ og holder fest i halvanden time for at fejre succesen. Det gjorde Kesi i hvert fald.

Rapperen har, som han selv påtalte, ikke spillet i København siden 2019. I går fik den fuld hammer med både visuals, liveband, et kor og selvfølgelig en Kesi, der virkede tændt og til stede.

Kesi i K.B. Hallen. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

Koncerten lagde ud med nogle af de mere poppede numre fra diskografien som førnævnte ‘God dag’, ’Ligesom mig’, ’X’ og ‘Tilbage’, der også handler om at have en god dag.

Herefter gik Kesi gradvist længere tilbage i karrieren. Han spillede den trappede ‘Consigliere’, den tågede ‘Ung spiller’ og det helt gamle ‘Ku godt’. Det var vovet at række så langt tilbage, men Kesi ville nok – ligesom med videoklippet – vise, at han har gjort det her længe.

Vi vidste dog godt, hvad vi var kommet for: Hitsektionen, der fyldte sidste halvdel af koncerten. Den startede med ‘Dumme penge’ og ’Søvnløs’, der blev blandet med ‘Stayin’ Alive’ som i et mashup, der gik viralt for nogle år siden. Kom ikke og sig, at Kesi er uden humor.

Numre som ‘Hajde’, ‘Rica’, ‘Hygger mig pt. 2’ og ‘Er her’ blev en lille tropisk suite i midten af koncerten, der dog stedvist lænede sig lidt langt tilbage i strandstolen. Sangene flød lidt sammen.

Det hjalp dog på energiniveauet, da Benny Jamz og Gilli kom forbi på henholdsvis ‘Mamacita’ og ’Su Casa’.

Publikum i K. B. Hallen. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

‘Kom over’ blev sunget nærmest udelukkende af publikum, og det var lidt komisk at se Kesi mime sig igennem teksten. Men det forløste sig, da han endelig gik med på vokalen til sidst.

Det ultimative Kesi-nummer, ‘Følelsen’, sluttede af, inden der kom to ekstranumre: ‘Blå Himmel’, hans mest afdæmpede hit, og en kaotisk, men energisk version af ‘Ibiza’, hvor B.O.C-makkerne selvfølgelig kom på scenen igen.

De to sange viser meget godt, hvor Kesi står nu. Med vennerne fra blokken kan han sagtens svinge sig op til noget gaderap, men når han er alene, er fokus på den mere tilbagelænede, gode stemning.

Kesi i K.B. Hallen. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

Så hvor langt er der egentlig fra den 18-årige Nørrebro-dreng, der lige er droppet ud af skolen, til nutidens Kesi?

I 2023 står han frem for alt for gode vibes og store hooks. På den måde er der sket noget med grimeknægten. Han har taget turen fra Nørrebro til Ibiza, fra fissehuller til swimmingpools.

Kesi er nu frem for alt øjeblikkets mand, der ikke bekymrer sig så meget om fortidens haters eller fremtidens overraskelser. Hans sange handler mest om at nyde momentet – og lige netop den følelse er han mester i.

For 11 år siden var han måske bare en dreng, der lige var droppet ud af skolen. Og i morgen kan det være gråvejr igen. Men i dag er en god dag.


Kort sagt:
Kesis første koncert i København siden 2019 havde fokus på god stemning og hits. Samtidig viste rapperen, at han er kommet langt, siden han var en 18-årig grimeknægt fra Nørrebro.

Kesi. Koncert. K.B. Hallen.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af