‘Elo Elo’ viser, at ingen kan læse rummet som Gilli, Kesi og Benny Jamz

De tre rappere er fulgt med tiden, og har tilpasset deres seneste single til musiklandskabet anno 2023. Deres nye nummer et-hit er stadig umiskendeligt B.O.C – bare strammere, mere fjollet og med en snert af La Bouche.
‘Elo Elo’ viser, at ingen kan læse rummet som Gilli, Kesi og Benny Jamz
Gilli, Benny Jamz og Kesi aka. B.O.C. (Foto: Slick Media)

KOMMENTAR. Endnu et år, endnu et B.O.C-hit. Men ‘Elo Elo’ lyder ikke som noget tidligere hit fra trioen.

2023 er knap er nok begyndt, og Gilli, Kesi og Benny Jamz er allerede strøget direkte ind på førstepladsen på den danske Spotify-hitliste med deres seneste single: Den energiske, ikke engang to minutter lange ‘Elo Elo’, som de tre rappere slap 30. december.

Trioen er således godt i gang med at gentage succesen fra det solslikkende megahit ‘Ibiza’ fra fællesalbummet ‘Mere end musik’, der i sommeren 2021 også toppede Spotify-charten og ovenikøbet endte med at blive årets næstmest afspillede sang i Danmark (kun overgået af Kidds ‘Buongiorno’).

‘Elo Elo’ har nogle af de samme elementer som ‘Ibiza’. Gilli, Kesi og Benny Jamz lægger endnu engang autotunede bars over et pulserende beat, mens de rapper om at styre sydpå med damen (denne gang går turen til Nice!).

Men der er også noget helt nyt på færde her. Og netop sangens nybrud gør ‘Elo Elo’ til det perfekte 2023-hit.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lad os starte med det åbenlyse: Sangens ultrakorte længde.

‘Elo Elo’ varer helt præcis 1 minut og 50 sekunder og skriver sig dermed ind i en stigende tendens til, at popsange bliver kortere og kortere for at behage Spotifys algoritmer.

Sangen følger endda også den nye, frembrusende omkvæd-vers-omkvæd-struktur for en popsang, der gav os nogle af sidste års største hits. Central Cee gør det, Lil Yachty gør det, og nu gør B.O.C det minsandten også.

Soundvenues Niels Jul Bruun har allerede givet et grundigt indblik i, hvad der ligger til grund for popskabelonens sammenbrud, så jeg vil ikke spilde mere tid på at dykke ned i det her. Lad mig blot understrege, at det virker – og at det uden tvivl taler til B.O.C’s fordel, at ‘Elo Elo’ er så kort, som den er. Sangen føles som ét langt hook.

De tre rapperes vokaler er samtidig autotunede som aldrig før. Ja, autotune er overalt, men på ‘Elo Elo’ fyrer trioen så gevaldigt op for vokaleffekterne, at de næsten ikke er til at genkende. Selv T-Pain ville bede drengene om at skrue bare en anelse ned.

Gilli, Benny Jamz og Kesi aka B.O.C. (Foto: Slick Media)

Det giver sangen et småkomisk udtryk, som uden tvivl er overlagt – og som i øvrigt passer perfekt til den ligeledes løjerlige produktion, der med sin luftige, fløjteagtige melodilinje (godt skjult i mixet af det tromlende, altdominerende beat) nærmest lugter lidt af 90’ernes eurodance-scene.

Fra poppunk til nu-metal har vi de seneste år set flere popstjerner kaste deres kærlighed over nogle af fortidens mest udskældte stilarter. Er La Bouche-agtig EDM det næste, der står til en revival herhjemme? Det kunne godt se sådan ud.

Så hvor efterlader denne mærkværdige sang B.O.C i 2023?

Det korte svar er på toppen. Gilli, Kesi og Benny Jamz har kreeret årets potentielt første storhit ved at spille på deres styrker, mens de samtidig har fingeren på pulsen, hvad angår de generelle tendenser i musiklandskabet.

De følger med tiden. ‘Elo Elo’ beviser, at vennerne er omstillingsparate. De læser rummet, og de reagerer hurtigere end alle andre. Det her er 2023-udgaven af B.O.C.

Så vi skal nok ikke regne med, at deres hitlistedominans slutter lige foreløbigt.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af