Grimes giver tilladelse til at lave AI-generede sange med hendes stemme – hun har bare ét krav

Grimes giver tilladelse til at lave AI-generede sange med hendes stemme – hun har bare ét krav
Grimes til Met Gala 2021. (Foto: Theo Wargo/Getty Images)

Et af de helt store samtaleemner i musikbranchen i øjeblikket er, hvordan man håndterer AI-generede sange, der bruger kendte artisters stemmer.

Drake har blandt andet taget afstand fra en sang, der bruger hans stemme, mens en anden – overraskende god sang – er gået viralt for sin imponerende efterligning af Drake og The Weeknd, men siden taget ned af deres pladeselskab.

Der er dog også kunstnere, som byder de nye teknologiske muligheder velkommen.

Ikke overraskende er Grimes helt åben over for AI-sange, fordi hun med egne ord synes, at det er »cool at smelte sammen med en maskine«. Det skriver hun på Twitter.

I samme ombæring gav Grimes fans lov til at bruge hendes stemme til at lave nye, AI-skabte sange. Hendes eneste krav er, at hun får 50 procent af eventuelle royalties.

»Jeg vil dele royalties 50-50 på enhver succesfuld, AI-skabt sang, der bruger min stemme. Det er den samme aftale, jeg ville lave med enhver anden kunstner, jeg samarbejder med. I er velkommen til at bruge min stemme uden straf. Jeg har ikke noget pladeselskab eller nogle juridiske forpligtelser«, skriver musikeren videre.

Hun fortsætter: »Jeg kan godt lide ideen om open source kunst og at dræbe copyright«.

Grimes er ikke den eneste musiker, der har rost AI-skabte sange. For nyligt roste Liam Gallagher et band, der brugte AI til at genskabe et tabt Oasis-album.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af