Derfor hader Caroline Polachek begrebet »kvindelige kunstnere«

Derfor hader Caroline Polachek begrebet »kvindelige kunstnere«
Caroline Polachek. (Foto: PR)

Hvis der er én ting, Caroline Polachek ikke kan udstå, er det begrebet »kvindelige kunstnere«.

Det fortæller den alternative popstjerne i et nyt interview med britiske The Telegraph.

»Køn er ikke en genre«, lyder det fra blandt andet fra Polachek, som aldrig selv har lagt vægt på, om hendes idoler er mænd eller kvinder.

»Kate Bush, Björk og Fiona Apple var fundamentale for mig i forhold til at redefinere, hvad musik kunne være. Men ikke mere end Brian Eno, David Bowie, Pink Floyd og Radiohead«, forklarer hun.

Polachek er flere gange blevet kaldt »denne generations Kate Bush«, og tidligere i år tog hun til tasterne på Twitter for at frabede sig sådanne sammenligninger. Tweetet er siden blevet slettet.

»Jeg indser, at det er et kæmpe kompliment, men jeg er uendeligt fucking irriteret over at blive fortalt, at jeg er denne generations Kate Bush. Hun er vores generations Kate Bush, hun er en aktiv kunstner, som topper hitlisterne, og som er uerstattelig«, skrev Polachek og tilføjede:

»Jeg er til gengæld denne generations Caroline Polachek«.

Polachek udgav tidligere i år albummet ‘Desire, I Want to Turn Into You’, som vores anmelder tildelte fem stjerner og kaldte »den ultimative valentinsgave«.

Om knap seks uger kan Polachek opleves på Roskilde Festival. Sidst sangeren var i Danmark, spillede hun en seksstjernet koncert i Store Vega.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af