Timbaland har brugt kunstig intelligens til at lave en sang med Biggie: »Den lyder ægte«

Timbaland har brugt kunstig intelligens til at lave en sang med Biggie: »Den lyder ægte«
Notorious B.I.G. (Foto: L. Busacca/Getty Images)

Kunstig intelligens har gjort sit indtog på musikscenen de seneste uger og måneder.

Det vrimler med sange, hvor AI forfalsker berømte musikeres stemmer og bruger dem til at lave alt fra coverversioner af gamle hits til helt nye sange. Det mest berømte eksempel er nok AI-nummeret ‘Heart On My Sleeve’, der lød så meget som Drake og The Weeknd, at det blev et viralt hit – og dermed fik musikbranchen til at gå i baglås.

Nu melder stjerneproduceren Timbaland sig ind i AI-arenaen. Han har arbejdet med alle fra Jay-Z og Drake til Justin Timberlake og Missy Elliott i løbet af sin lange karriere, men i en ny Instagram-video forklarer han, at der er én rapper, han aldrig nåede at lave musik med: The Notorious B.I.G.

Det forsøger Timbaland at råde bod på nu, fortæller han, ved at lave en sang med Biggie gennem kunstig intelligens. »Den lyder ægte«, siger produceren selv i videoen, men kommentarsporet er mere splittet omkring kvaliteten.

Lyder Timbalands AI-Biggie godt eller skidt? Døm selv via videoen forneden.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af