Roskilde Festival: Adekunle Gold var næsten lidt for god til at gejle sit publikum op

Roskilde Festival: Adekunle Gold var næsten lidt for god til at gejle sit publikum op
Adekunle Gold på Roskilde Festival. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

Adekunle Golds band, The 79th Element – opkaldt efter den atomare betegnelse for guld – stod klar på Roskilde Festivals nye Eos-scene allerede inden koncerten.

Da den så endelig gik i gang, var det med en yderst veloplagt og engagerende frontmand, der erklærede, at af alle de mange festivaler, han havde spillet på, så var publikummet på Roskilde det mest imødekommende.

Ganske vist et lidt nemt trick at trække. Men i de 50 minutter, vi var i selskab med Gold og hans musikere, troede vi på udsagnet.

Og det var en fornøjelse at opleve musikere med et sådant overskud.

Adekunle Gold på Roskilde Festival. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

Under ’Something Different’ fortsatte guitaristen, hvor saxofonisten og trompetisten slap – med funky krumspring, der ville få Nile Rodgers til at nikke anerkendende.

Nummeret gled over i et medley med ’Mercy’, der for alvor fik os til at mærke den gode karma, som er en af grundstenene i den vestafrikanske high-life.

Samtidig var der også plads til mere ømme øjeblikke, som når Gold inderligt messede »I’m worthy of my purpose and I deserve love« til akkompagnement af en øm sax-passage.

Og ’Damn Delilah’ – tilegnet kæresten, som også lige så en anden fyr – vekslede mellem både ballade og stadionrock vibes anført af guitarens rolle.

Adekunle Gold. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

Golds interaktion med publikum blev dog i længden en anelse anstrengende.

Nærmest efter hvert nummer spurgte han os, hvad klokken var, hvortil vi skulle respondere ’Tio Tequila Time’ med reference til hans seneste udgivelse.

At han desuden bad os synge med på endnu uudgivne numre, faldt også til jorden. Og han var også på charmeoffensiv nede blandt de forreste rækker for at møde »the pretty girls« blandt publikum.

Men når Gold gejlede os op med talrige »jump, jump!«-opfordringer, mens blæsersektionen bragede, og rytmegruppen groovede, var vi netop i den smukke forening af hiphop og high-life, som Gold har gjort sig til bannerfører for.

Det kan godt være, at det var tidlig eftermiddag. Men som mantraet, vi efterhånden var blevet mindet om adskillige gange, lyder: »It’s Tio Tequila Time«.

Adekunle Gold. Koncert. Roskilde Festival, Eos.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af