Efter fem minutter stod den på tøjsex med en højtaler – derfra blev Remas koncert på Roskilde Festival kun vildere

Efter fem minutter stod den på tøjsex med en højtaler – derfra blev Remas koncert på Roskilde Festival kun vildere
Rema på Roskilde Festival. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

Tidligere i år skrev min kollega Niels Jul Bruun at Rema har givet afrobeats-genren sit ’Despacito’-moment, fordi hans ’Calm Down’ er blevet så stort et verdenshit, at den nigerianske musikstil ikke længere kan undgå at blive hele verdens popmusik.

Sådan et kæmpehit kan være en forbandelse til en festivalkoncert, fordi publikum venter hele optrædenen på at få lov til at høre det der ene nummer.

Men det tog Rema sådan cirka fem minutter at få mig til at glemme alt om ’Calm Down’.

Han fik hver sang til at føles som en begivenhed. Det tog fem minutter, så havde han tøjsex med en højtaler, mens han lavede en armbøjning. Til ’Soundgasm’ var der hviske-forførelse, slowmotion-grinding, guitarsolo, trommehvirvler og frem for alt rendyrket sex. På et tidspunkt hev han en røgkanon frem, for hvorfor ikke?

Det hele var dog ikke kun showmanship. Musikalsk var det ren tantra: Rema trak sangene ud i lang tid, før han forløste dem. Han drillede publikum med ’Magic Mike’-moves og insisterede på, at Arena var hans scene.

Eller måske var det snarere bare hans hus, for han optrådte i sin egen improviserede minibolig på Arenascenen.

Rema på Roskilde Festival. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

Numser i alle størrelser blev hyldet, og til tider neggede han rent faktisk det yderst villige publikum: »Roskilde, are you tired?«

Nej, de var ej. De var klar på mere.

Arena-scenen har sjældent været mere med på et musikalsk orgie. Stemningen var hed, ligesom under Anittas koncert samme sted sidste år – eller under Miguels optræden i 2013. Remas optræden skrev sig ind i historiebøgerne som en af de mest liderlige på Roskildes næststørste scene.

Det fungerede især også fordi publikum var mere end klar til at blive forført. Klokken var lidt i ni på den første musikdag og solen skinnede: Who can blame them?

Publikum til Rema på Roskilde Festival. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

Men det var også heldigt for den nigerianske stjerne, at scoringen var så nem. For lydbilledet var noget rodet.

Han kalder selv sin koncertstil ’afrorave’, fordi det handler om fest, dans og energi snarere end klassisk popperformance.

Den tilgang gav Arena en fest, men den medførte også at vokalen nogle gange druknede under de konstante grooves, der buldrede afsted. Nogle gange forsvandt hovedpersonen lidt i sine egne sange.

Rave-elementet i koncerten var nok også skyld i de mærkværdige anime-visuals, der kørte for fuld smadder i baggrunden – og som føltes underligt løsrevne fra koncerten.

Men det er detaljer, frem for alt formåede Rema at fuldføre sin mission: At give Arena årets første orgiastiske koncert. En times ren sex. Til sidst stod han i bar overkrop med et kæmpe smil på læberne. Og så kom alle samtidig, da ’Calm Down’ kom på. Job done.

Rema. Koncert. Roskilde Festival, Arena.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af