Barack Obamas sommerplayliste byder i år på Ice Spice, Boygenius og Rosalía

Barack Obamas sommerplayliste byder i år på Ice Spice, Boygenius og Rosalía
Barack Obama i 2015. (Foto: Alex Wong/Getty Images)

Hvad har Barack Obama og Soundvenue til fælles? Vi deler begge lister over vores yndlingssange to gange om året. Både om vinteren, når året går på hæld, og om sommeren, når året er halvvejs.

Forskellen er så, at vi på Soundvenues halvårslister begrænser os til det helt nye, mens Obama glædeligt hiver nogle gamle favoritter frem, når han udgiver sine sommerplaylister.

I et Hasan Minhaj-interview sidste måned forsikrede Obama os om, at det vitterligt var ham, der kuraterede disse årlige playlister, og ikke et PR-bureau, der skulle vedligeholde hans image som en mand med god smag. I samme interview nægtede han dog at gengive plottet fra en af bøgerne på hans årlige læseliste. Mange betvivler derfor stadig, at disse playlister rent faktisk reflekterer hans musiksmag.

Men er der så noget guf på årets liste?

‘Princess Diana’ af Ice Spice og Nicki Minaj er i hvert fald et ret friskt bud, og med ‘Snooze’ af SZA er disse dages r’n’b-storhedstid godt repræsenteret. Lidt indierock fra The Beths klager vi heller ikke over, og powercouple-jammet ‘Vampiros’ af Rosalía og Rauw Alejandro er også velvalgt.

Der er queer intimitet for alle pengene i form af Kelelas ‘Contact’ og Janelle Monáes ‘Only Have Eyes 42’, og det er fedt at se singer/songwriter-supergruppen Boygenius få lidt kærlighed med sangen ‘Not Strong Enough’.

Det mest spicy valg er dog nok ‘La Bebe (Remix)’ af Yng Lvcas & Peso Pluma, hvormed den sprudlende regionale mexicanske musikscene får lidt repræsentation.

Ellers er der også godt med klassikere. Men det er nu ikke fordi det overrasker det store, at Obama kan lide ‘River Deep – Mountain High’ af Ike & Tina Turner, ‘(Sittin’ On) The Dock of the Bay’ af Otis Redding eller ‘Blue Train’ af John Coltrane.

Se selv playlisten nedenfor og lad dig inspirere. Der er masser af godt stof derpå, uanset hvorvidt Obama selv har håndplukket det eller ej.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af