Damon Albarn kalder Arctic Monkeys for »det sidste store guitarband«

Damon Albarn kalder Arctic Monkeys for »det sidste store guitarband«
Blur på Roskilde Festival. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

Der er et nyt Blur-album på vej! Det er otte år siden Britpop-legenderne sidst havde et nyt album på gaden, så det er en stor begivenhed. Derfor er frontmand Damon Albarn selvfølgelig rundt i det store interview-cirkus for at promovere udgivelsen.

Denne uge gæstede Albarn derfor musikpodcasten ‘Broken Record’. Her kommer han ind på en del forskellige emner. Han fortæller blandt andet, at han arbejder med at skrive en opera bygget over Goethe-dramaet ‘Tryllefløjten, del II’.

Han fortæller også, at der er et nyt Gorillaz-album undervejs, som kommer til at blive et »paradigmeskift« for det virtuelle bands lyd. Han vil dog ikke afsløre andet end, at det ikke vil lyde som et typisk Gorillaz-album.

Ét udsagn fra podcasten er dog gået viralt – Albarn snakker nemlig om vigtigheden ved, at der findes bands derude, frem for blot soloartister.

Albarn erklærer her: »Den uafhængighed som et band, hvis det er et godt et af slagsen, kan tilbyde sit publikum – de ved, at de her individer kom frem sammen, og at de deler nogle synspunkter og lidenskaber, der minder meget om hinanden«.

»Det er så vigtigt, at der findes bands. Jeg føler, at der for tiden er ved at være en smule mere entusiasme omkring guitarmusik igen. Og det kan ikke være en skidt ting, for det blev sterilt. I min optik var Arctic Monkeys det sidste store guitarband, og jeg ved ikke rigtig, om der har været noget nær så godt sidenhen«.

Arctic Monkeys smed deres første udgivelse på gaden for 18 år siden – så det er altså mange år siden, vi sidst har fået et stort guitarband i Albarns optik. Han er dog optimistisk omkring rockens fremtid.

»Men nu er der bands, der har kæmpestort potentiale. Guitarmusik har på en måde demonteret sig selv og sammensat sig selv igen i en ny form. Der er nogle fantastiske nye mutationer af generne« fortsætter Albarn.

Da Albarn bliver spurgt om sine nye favoritter, nævner han blandt andet hiphop/grunge/noiserock-hybriden Wu-Lu, som vi for nylig overværede til en intim seance på Roskilde Festival. Han fremhæver også postpunkgruppen Yard Act og de noget mere etablerede spoken word-punkere i Sleaford Mods.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af