På sit soloprojekt er Papa E fra Fraads blevet »en sød, lille dreng, som i virkeligheden også er en hund«

Frederik Espersen er den halve del af hiphopduoen Fraads. Og den hele del af Papa E. Et soloprojekt, han på fredag sparker i gang med udgivelsen af debut-ep'en 'Sweet Dogg'. Men hvorfor gå solo i det hele taget? Og hvorfor nu?
På sit soloprojekt er Papa E fra Fraads blevet »en sød, lille dreng, som i virkeligheden også er en hund«
Papa E. (Foto: Edi Cliff)

10 MINUTTER MED … »Jeg håber, at jeg klarede det okay. Du ved, lige pludselig har jeg talt mig varm, og så tror jeg, at jeg ved alt muligt om, hvad ep’en handler om«.

Sådan siger Frederik Espersen aka Papa E til mig om sin solo-ep ‘Sweet Dogg’, der udkommer på fredag, lige før vi lægger på. »Papa er lidt rundt på gulvet i dag«, forklarer han.

Til allersidst får Papa E også lige slået fast med al tydelighed, at Fraads ikke er forbi. Det vil han bare lige sikre sig, at jeg får med.

Nej, Fraads er ikke forbi. Tværtimod skyder duoen singler afsted fra et kommende album. Frederik og Fraads-makkeren David Engelbrecht optrådte på årets Roskilde og hopper snart på danmarksturné.

Alt spiller. Så hvorfor går Frederik pludselig solo?

Først ved tredje opkald fanger vi en snakkesalig Frederik, der på en hedebølge-fredag netop har været ude og køle sin krop af i vandet, som han selv fortæller det. Men nu er han klar. Uret er sat på ti minutter.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hej Frederik. Nu skal vi jo til at kalde dig Papa E. Er der nerver på før solo-ep’en, glæder du dig eller måske begge dele?

»Det er helt klart vildt for første gang at skulle stå på egne ben. Det er jo en ny spæd ting, det her. Og det har faktisk givet mig nogle nerver, der minder mig om de nerver, jeg havde, da vi startede Fraads«.

»Lige nu glæder jeg mig især til den kommende musikvideo til ’Bottega’, som virkelig er blevet en meget, meget særlig sexy emo-ting, man kan glæde sig til«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvordan opstod ideen om et soloprojekt? 

»Jeg tog bare i studiet med Gustav, Gusse B, og så begyndte projektet egentlig langsomt at tage sin form derfra. Pludselig fandt jeg ud af, at der var en afdeling af mig selv, der bare – uh – skulle ud«.

Papa E. (Foto: PR)

Hvad er det for en afdeling af dig selv? Var det rapstjernelivet, der kaldte?

Papa E griner.

»Der fik du mig! Nu får den da én over nallerne med rapstjernelivet«.

»Nej, det er i virkeligheden lidt særligt med Papa E. For faktisk så bor han i Fraads. Den nye afdeling er bare mit mere erotic jeg«.

Og hvad med din bedre halvdel, David Engelbrecht. Hvordan fortalte du din Fraads-medspiller, at du ville gå solo? 

»Uh, det er jo vigtigt for mig at sige, at Fraads ikke er død. Tværtimod, er Fraads fuldt boomin’«.

»Men jo, du har da ret, der var noget inde i mig, der havde det lidt særligt med at gå solo til at starte med. Og det er jo nok fordi, at indtil nu har musik for mig været at lave musik sammen med David. Men altså, han har altid været helt cool«.

Fraads. (Foto: Edi Cliff/PR)

Lad os da så tale lidt om ep’en. ’Sweet Dogg’, hvad er det for en titel?

»Altså først kaldte jeg den ’Papa Ep’«.

Papa E griner.

»Og det er jo egentlig fordi – en vigtig pointe – projektet er jo også meget humoristisk. Jeg havde lyst til at blære mig, du ved, med et glimt i øjet«.

»Til sidst fandt jeg ud af, at ’Sweet Dogg’ egentlig er det perfekte navn til den her plade. Den kan ikke hedde noget andet. Og det er fordi, at det her er fortællingen om en sød lille dreng, som i virkeligheden også er en hund. En der driver afsted med sine lyster og sine impulser og sin vrede og sin seksualitet«.

»Så jeg synes, at det kunne være fedt at lave sådan nogle sassy eller douchy eller grove sange, der står over for nogle meget, meget cute sange. Og her er så den der blanding, du ved. Med den søde del og den hunde-agtige del«.

Papa E’s solo-ep, ‘Sweet Dogg’, udkommer fredag den 21. juli.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af