Et mexicansk narkokartel har truet Peso Pluma til at aflyse en stadionkoncert

Et mexicansk narkokartel har truet Peso Pluma til at aflyse en stadionkoncert
Peso Pluma. (Foto: Arenovski)

Mexicansk musik har globalt momentum disse dage. Navne som Peso Pluma har gjort landets musik til tidens mest hypede nye lyd, og scenens stjerner er blevet globale popnavne.

Men succesen har også en bagside i form af lyssky forbindelser til kriminelle miljøer. Som Soundvenues Kjartan F. Stolberg skrev i et portræt af den mexicanske scene: »Pengene fra kartellerne har næppe været uvæsentlige i forhold til genrens succes«.

Nu har den bagside tilsyneladende vist sig fra sin grimme side. Scenens største stjerne, Peso Pluma, har netop aflyst en koncert på et stadion i Tijuana få dage efter, at et narkokartel truede ham.

»For alle involveredes sikkerheds skyld har vi aflyst vores show i Tijuana«, lyder det fra musikerens pladeselskab, Double P Records.

Tidligere på ugen var flere bannere dukket op rundt omkring på broer i Tijuana. Det rapporterer Pitchfork, der citerer flere lokale medier.

De mange bannere advarede stjernen mod at komme til byen: »Det bliver dit sidste show grundet din respektløshed og din store kæft. Hvis du dukker op, ødelægger vi dig«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af