Premiere: Hun lyder lidt som en PinkPantheress fra Nørrebro – men Thea Dora er helt sin egen på ‘Rewired’

Premiere: Hun lyder lidt som en PinkPantheress fra Nørrebro – men Thea Dora er helt sin egen på ‘Rewired’
Thea Dora. (Foto: Signe Clemensen)

Hvad får man, hvis man kombinerer indflydelser fra navne som Rosalía, FKA Twigs og Fred Again.. med noget helt nyt? Måske noget a la Thea Dora.

Den 25-årige musiker fra Nørrebro dyrker en unik blanding af elektroniske indflydelser og popelementer. Den unge musikers tilgang er ikke helt ulig tidens internationale poppionerer som Charli XCX og PinkPantheress, men hendes lyd har også noget drømmende over sig, der leder tankerne hen mod svævende indiepop som Beach House.

Hvordan lyder det konkret? Det kan du høre på ‘Rewired’, som Soundvenue har premiere på i dag – inklusive en DIY-musikvideo, hvor Thea Dora vandrer rastløst rundt i en tom lejlighed.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Elektronisk musik og rendyrket pop har virkelig haft en stor indflydelse på min lyd«, fortæller Thea Dora om sangen. »Kunstnere som Rosalía, FKA Twigs og Fred Again.. har jeg virkelig været inspireret af. Det er måske også alle kunstnere, der virkelig formår at blande blødt og hårdt, hvilket jeg er meget optaget af«.

Hun indkapsler desuden sin æstetik sådan her:

»Jeg elsker at blande det syntetiske med det organiske og jeg føler lidt, at min musik lever i et slags plastikunivers, hvor der også gror ægte træer og blomster«.

Den kombination kan man mærke på ‘Rewired’, og i kombinationen af drømmende vokal, insisterende beat og finurlige synthesizere. Sangen er produceret med Ronni Vindahl, der blandt andet er kendt for sine produktioner for Mø.

Thea Dora. (Foto: Signe Clemensen)

Tekstmæssigt behandler ‘Rewired’ ting om nærvær, hengivenhed og støtte.

»Sangen handler om at være der for nogen, der går igennem en svær tid«, udtaler Thea Dora.

»Jeg havde brug for at skabe et rum, hvor jeg kunne danse og græde på samme tid, og hvor der var plads både til sårbarhed og attitude. ‘Rewired’ var en af de første sange, jeg lavede, hvor de følelser fik lov at eksistere sammen«.

‘Rewired’ er en første forsmag på Thea Doras musikalske projekt. Hun lover, at vi kommer til at høre meget mere i fremtiden.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af