Kunstner anklager Beyoncé for plagiat

Kunstner anklager Beyoncé for plagiat
Beyoncé. (Foto: Sony Music)

På sin store ‘Renaissance’-verdensturné, der siden er blevet til en biografaktuel koncertfilm, kan man opleve Beyoncé iført et sølvfarvet, futuristisk robotkostume.

Nu beskylder den japanske kunstner Hajime Sorayama hende for at have stjålet looket fra hans illustrationer. Det skriver Complex.

I et opslag på Instagram har Sorayama delt billeder fra Beyoncés koncert-visuals og merchandise, hvor hun har robotkostumet på. I samme opslag sammenligner han sine egne illustrationer af robotkvinder, som Beyoncés kostume rigtignok minder meget om.

»Yo Beyoncé«, skriver kunstneren i opslaget. »Du skulle have spurgt mig ‘officielt’, så jeg kunne have klaret opgaven meget bedre for dig, ligesom jeg gjorde det for min ven The Weeknd«.

Her refererer Sorayama til sit arbejde på The Weeknds kostumer og scenografi på ‘After Hours’-turnéen, der kom forbi Horsens i sommers.

Flere vrede Instagram-brugere pointerer dog i kommentarfeltet, at Sorayama selv har draget inspiration fra Fritz Langs ikoniske sci-fi-film ‘Metropolis’ fra 1927, hvor robotkvinden Maria optræder.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af