Premiere: Laura4evigt har skiftet den lyserøde popmusik ud med dunkel elektronisk på ‘Die4U’

Premiere: Laura4evigt har skiftet den lyserøde popmusik ud med dunkel elektronisk på ‘Die4U’
Laura4evigt. (Foto: Jasko Bobar)

Da Laura Kjelgaard udgav sin debut-ep i 2022, lavede hun klassisk popmusik iklædt lyserøde farver under det simple kunstnernavn Laura.

Men der er sket noget siden.

For på hendes nye single, som Soundvenue i dag har premiere på en dag inden den officielle udgivelse, er farverne blevet dunkle, poppen blevet elektronisk og kunstnernavnet ændret.

Sig goddag til Laura4evigt, og hendes nummer ‘Die4U’, der med hurtige trommer, tung bas og pulserende synthesizere ser ud til at markere en ny retning for den spirende danske sanger.

Vi er et stykke fra de ligefremme, klare pop-lyde og -vokaler, der i starten af hendes karriere fik mange til at sammenligne det unge poptalent med Medina. Men det gør bestemt ikke Laura Kjelgaards nye musik mindre spændende.

Lyden af breakbeats kombineret med et tekstunivers om at ville dø for nogen, man elsker, føles som noget, man kunne høre fra nytænkende britiske kunstnere som Charli XCX og Rina Sawayama.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Det seneste år har jeg haft en underlig obsession med ordene ‘for evigt’. Det går også igen i mine tekster, og idéen om ‘for evigt’ har bare noget vildt smukt og melankolsk over sig«, forklarer den danske popmusiker om skiftet.

»Da jeg skrev sangen, overvejede jeg, hvordan jeg kunne beskrive en forelskelse på den mest ekstreme måde. Der er det med at tænke så meget på en person, at de besøger ens drømme, og så ideen om at dø for kærligheden, som jo er en klassisk ‘Romeo og Julie’-reference«, lyder det fra Laura Kjelgaard.

Laura4evigt. (Foto: Jasko Bobar)

Hvad vi fremover kan forvente af Laura4evigt, uddyber hun ikke. Men skiftet er kommet for at blive:

»Laura4evigt er en manifestation af, at jeg bare skal være mig selv og være det for evigt«, siger hun.

‘Die4U’ udkommer på alle streamingtjenester fredag den 8. december.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af