Før gennembruddet drømte Merro8 om at udgive en sang med Gilli: »Nu er drømmen gået i opfyldelse«

Rapstjernedrømmen er tæt på at gå i opfyldelse for Merro8, der lige nu hitter stort med Gilli-samarbejdet ’Intet nyt’. Vi har talt med Husum-rapperen om, hvordan det føles, når alt pludselig lykkes.
Før gennembruddet drømte Merro8 om at udgive en sang med Gilli: »Nu er drømmen gået i opfyldelse«
Merro8. (Foto: Chaniagozz)

15 MINUTTER MED … Musikhistorien er fyldt med eksempler på kunstnere, der pludselig får et stort gennembrud med en sang, der egentlig ikke afspejler den, de dybest set er som artist.

Sådan er det også med Merro8. Det fortæller rapperen – som vi for nylig kårede til et af de navne, man skal holde øje med i 2024 – da vi fanger ham på telefonen til en 15 minutter lang samtale.

Rapperen fra Husum laver oftest sange, der kredser om at vokse op i et kvarter, hvor alt, med Merro8’s egne ord, »ikke er en dans på roser«.

Men da han i et løssluppent øjeblik glemte sorgerne, og bare lavede en sang om at føle sig på toppen af det hele, førte det til karrierens største hit. I skrivende stund har ‘2 kanoner’ fra 2023 over fem milioner afspilninger på Spotify.

Selvom ‘2 kanoner’ altså ikke indkapsler Merro8’s lyd, har den åbnet op for, at rapstjernedrømmen, han har haft siden en ung alder, er ved at blive til virkelighed.

Samtidig er anden af rapperens drømme – en collab med superstjernen Gilli, der også har rødder i Husum-området – også gået i opfyldelse. Deres ‘Intet nyt’ udkom i sidste uge, og det er allerede en af landets mest streamede sange.

Vi har spurgt Merro8, hvordan det føles at se drømmene gå i opfyldelse – og hvordan opvæksten i Husum præger musikken, han laver i dag.

Merro8. (Foto: Chaniagozz)

Hvornår var tidspunktet, hvor du vidste, du ville lave musik?

»Første gang, jeg gik i studiet, og jeg tænkte ‘det her vil jeg gerne lave’, var i 2018 eller 2019. To af mine venner tog i studiet, og så tog jeg med. Det var ikke for at starte en karriere, det var bare for sjov. Jeg har altid skrevet musik, når jeg har haft brug for at komme ud med nogle ting, men altid holdt det for mig selv. Efter jeg havde indspillet, spurgte dem, jeg var i studiet med: ’Hvad skete der lige der?’«

Hvad fik dig til at skrive tekster?

»Jeg har aldrig været så god til at tale om, hvad jeg har på hjerte, og hvad jeg føler. Men det kan jeg gennem musikken. Jeg skriver 100 procent om ting, jeg har oplevet, og som tætte mennesker omkring mig har oplevet. Det er meget personligt. Jeg skriver om ting, jeg ved, andre mennesker også går og bokser med. Det kan være alt muligt – nogle har oplevet traumer i en ung alder. Jeg selv har haft det lidt sværere end andre mennesker i løbet af min opvækst. Det er svært at italesætte«.

Sidste år fik du et stort hit med ’2 kanoner’. Hvordan var det?

»Jeg har altid vidst, at den sang giver en særlig følelse, men jeg troede ikke, den ville gå, som den gik. Det er en anden type sang, end jeg normalt laver«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvordan er den anderledes?

»Mine sange handler normalt mere om personlige oplevelser, og at livet ikke altid er en dans på roser. Men med den sang prøvede jeg noget mere opløftende«.

Hvad har overrasket dig mest ved musikbranchen, siden tingene har taget fart?

»Jeg havde nogle tanker om, hvorvidt jeg stadig kunne være lige så independent, som jeg var førhen. Men holdet er en lille familie«.

Mike Lowrey, som du er signet hos, har i mange år været en af de toneangivende hiphopproducere i Danmark. Hvordan hookede I op?

»Vi har kendt hinanden længe, men for halvandet år siden tog Mike mig under vingerne og åbnede nogle døre for mig. Han fortalte mig om visionen og planen for hans label. Han er altid den, jeg søger råd hos. Han er den, jeg kan vende ting med, og jeg stoler på ham 100 procent«.

Merro8. (Foto: Chaniagozz)

Hvad ville være dit drømme-samarbejde?

»Det har faktisk altid været en drøm at udgive noget med Gilli. Nu er drømmen gået i opfyldelse. Jeg har altid tænkt, at det ville ske en dag«.

Jeres collab, ‘Intet nyt’, udkom i sidste uge. Hvordan opstod sangen?

»Han var her i København, så hoppede vi i studiet. Det handlede ikke så meget om at lave et hit, vi hyggede bare med Mike Lowrey og Willy (Merro8’s producer, red.). Så opstod det hele«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Var der noget ved hans måde at indspille på, som du bed mærke i eller blev imponeret af?

»Jeg var imponeret af måden, han indspiller på, og måden, han laver et track på. Det er meget dynamisk og lige fra hjertet af. Han sidder ikke og fumler med tekster og skriver. Det kommer bare til ham. Det blev jeg imponeret over«.

I har begge rødder i Husum. Har du en forbindelse til ham den vej rundt?

»Ja, selvfølgelig. Jeg er opvokset i Husum, så han har altid været der. Han er en del ældre end mig. Jeg har altid set op til ham i musikbranchen. At han har været så tæt på har bare motiveret mig endnu mere til at skabe min egen karriere«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af