Jay-Z kritiserede Grammy Awards under takketale: »Det fungerer ikke«

Jay-Z kritiserede Grammy Awards under takketale: »Det fungerer ikke«
Jay-Z til Grammy Awards 2024. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Jay-Z var ude med riven, da han under nattens Grammy Awards var på scenen for at modtage den såkaldte Dr. Dre Global Impact-ærespris.

Her brugte rapperen sin takketale på at kritisere prisuddelingen for i årevis at have forbigået hustruen Beyoncé i kategorien Årets Album – herunder ikke mindst sidste år, hvor Beyoncé måtte se sig slået af Harry Styles.

»Jeg vil ikke gøre den her unge kvinde pinligt berørt, men hun har flere Grammys end nogen anden, og hun har aldrig vundet Årets Album«, lød det fra Jay-Z, der havde datteren Blue Ivy Carter med på scenen.

»Tænk over det. Flest Grammys, aldrig vundet Årets Album. Det fungerer ikke«.

Beyoncé vandt fire priser til sidste års Grammy-uddeling, og det var nok til at gøre hende til den artist, der har modtaget flest Grammy-statuetter nogensinde med i alt 32 priser.

Til gengæld høstede hun ikke guld i kategorien Årets Album, hvor hun var nomineret for albummet ‘Renaissance’. I stedet gik prisen altså til Harry Styles, der var nomineret for ‘Harry’s House’.

Allerede dengang lagde Jay-Z ikke skjul på, at Beyoncé ifølge ham burde have vundet den prestigefyldte pris. »Det er nødt til at være årets album. Det er det nødt til«, udtalte han i et interview med Tidal.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af