Kanye West sagsøgt for at »stjæle« 70’er-hit på ‘Vultures 1’

Kanye West sagsøgt for at »stjæle« 70’er-hit på ‘Vultures 1’
Kanye West. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Tidligere på måneden blev sangen ‘Good (Don’t Die)’ på Kanye West og Ty Dolla Signs omdiskuterede nye album ‘Vultures 1’ fjernet fra Spotify.

Årsagen var højst sandsynligt, at Kanye havde samplet den afdøde amerikanske disco-stjerne Donna Summers 70’er-hit ‘I Feel Love’ på sangen uden tilladelse. Nu sagsøger Donna Summers efterkommere Kanye West og Ty Dolla Sign, skriver The Wrap.

Søgsmålet anklager hiphopduoen for at »stjæle« sangen, selvom de havde fået afslag på at bruge den af Donna Summers efterkommere.

»I lyset af denne afvisning besluttede tiltalte arrogant og ensidigt, at de simpelthen ville stjæle ‘I Feel Love’ og bruge den uden tilladelse«, står der i sagsanlægget.

»Tiltalte genindspillede næsten ordret tonearten, mindeværdige dele af Summers ikoniske sang, brugte den som hooket til deres egen sang og udgav den til offentligheden, velvidende at de havde forsøgt og undladt at sikre juridisk tilladelse fra dens retmæssige ejere og ikke havde nogen lovlig ret til at gøre det«.

Donna Summers efterkommer kræver blandt andet, at Kanye West og Ty Dolla Sign betaler erstatning, og at de ikke kan tjene penge på ‘Good (Don’t Die)’.

Kanye West og Ty Dolla Sign har ikke kommenteret sagen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af