Ny Kanye West-sang fjernet fra Spotify efter sample-kontrovers

Ny Kanye West-sang fjernet fra Spotify efter sample-kontrovers
Kanye West. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

I sidste weekend udkom Kanye West og Ty Dolla Signs mange gange udskudte album ‘Vultures 1’ omsider. Nu er én af sangene fra albummet dog blevet fjernet fra Spotify.

Der er tale om nummeret ‘Good (Don’t Die’, som sampler den afdøde amerikanske disco-stjerne Donna Summers 70’er-hit ‘I Feel Love’.

Netop dette sample kunne meget vel være årsag til, at sangen ikke længere kan afspilles på Spotify. Ved udgivelsen af ‘Vultures 1’ rettede Donna Summers efterkommere således kritk mod Kanye for at sample sangen, selvom han ikke havde fået lov.

»Kanye West bad om tilladelse til at bruge Donna Summers sang ‘I Feel Love, han blev afvist«, skrev Summers repræsentanter ifølge Complex i en Instagram-story i lørdags, via sangerens officielle profil.

»Han ændrede ordene, fik nogen til at genindspille det eller brugte AI, men det er ‘I Feel Love’ … krænkelse af ophavsret!«.

Inden ‘Vultures 1’-udgivelsen kritiserede Ozzy Osbourne også Kanye West for at sample Black Sabbath-nummeret ‘Iron Man’, som det kunne høres til en lyttefest. Dette sample blev dog fjernet, inden albummet landede på streamingtjenesterne.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af