Tessa, Mø og over 400 andre navne fra den danske musikbranche vil have Israel ud af Eurovision

Tessa, Mø og over 400 andre navne fra den danske musikbranche vil have Israel ud af Eurovision
Tessa. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

Sidst i januar kunne vi fortælle, at over 1.000 svenske musikere krævede Israel ekskluderet fra dette års Eurovision. Nu har et større antal danske kunstnere skrevet under på en lignende erklæring.

Over 400 personer med tilknytning til den danske musikbranche har skrevet under på et opråb for Israels udelukkelse fra Eurovision 2024. Det rapporterer Kulturmonitor.

Underskriverne tæller blandt andre en lang række danske musikere som for eksempel Tessa, , Eee Gee, Pil, Marwan, Brimheim, Barbro, Erika de Casier og mange flere.

»Når Israels manglende overholdelse af international lov og ret ikke får nogen konsekvenser, normaliseres krigsforbrydelser, okkupation og blokade. Vi mener, at EBU (organisationen bag Eurovision, red.) og alle medlemslandene bidrager til denne normalisering ved at tillade Israel at deltage i dette års Eurovision«, lyder det blandt andet i erklæringen.

Opråbet slutter med disse ord:

»Vi kan ikke være passive og se på, at et land, der begår grove krigsforbrydelser mod et fængslet folk, bliver inviteret til en fælles fejring af musik, mangfoldighed og samhørighed. Vi opfordrer på det stærkeste DR til at stå op for udelukkelsen af Israel i dette års Eurovision«.

Du kan læse hele erkæringen her og se alle underskriverne på dette link.

Eurovision 2024 finder sted i Malmø den 11. maj.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af