Ida Laurberg udgiver sang om selvskade og mentalt helbred – lyt til ‘Det’ bare sådan det ser ud’

Ida Laurberg udgiver sang om selvskade og mentalt helbred – lyt til ‘Det’ bare sådan det ser ud’
Ida Laurberg. (Foto: Jeppe Klausen.)

I næste uge lander Ida Laurbergs længe ventede debutalbum ‘Bænkevarmer’, og i dag har hun udgivet en ny single ved navn ‘Det’ bare sådan det ser ud’.

Men det nye nummer er udkommet uden den store promovering fra Ida Laurbergs side, og det skyldes muligvis, at den handler om nogle svære temaer.

‘Det’ bar sådan det ser ud’ beskriver blandt andet dårligt selvværd, selvskade og et udfordret mentalt helbred. Det er et afdæmpet nummer, der kun består af vokal og en meget sparsom produktion.

Ida Laurbergs tekst skifter løbende perspektiv. Først er det sår fra selvskade, der beskrives som grimme, men til sidst bliver det tydeligt, at nummeret handler om, at sangens hovedperson ser sig selv som grim i overført betydning.

»Jeg ved jo godt, det er mig, der er grim«, synger hun hjerteskærende til sidst.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Bænkevarmer’ bliver Ida Laurbergs første store udgivelse, siden hun skiftede fra engelsksproget sang til dansk for lidt over et år siden.

Siden har hun udgivet fire singler: ‘Terrier’, ‘Jeg ka’ rigtig godt li’ dig’ med Andreas Odbjerg, ‘Mellem mor og far’ og nu altså ‘Det’ bar sådan det ser ud’.

Opdatering:
Ida Laurberg har siden publiceringen af denne artikel delt et opslag om singlen på Instagram, hvor hun blandt andet skriver:

»Hvis jeg skulle vælge ét ord til at beskrive det her album, og min musik generelt, så ville det være ‘ærligt’. Derfor har jeg valgt en sang, der er så ubehagelig og grænseoverskridende ærlig, at jeg ikke var sikker på, jeg nogensinde ville udgive den, som en sidste forsmag på albummet«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af