Nye tal fra Spotify: Vi streamer markant flere kvindelige kunstnere end for fem år siden

Nye tal fra Spotify: Vi streamer markant flere kvindelige kunstnere end for fem år siden
Ida Laurberg. (Foto: Jeppe Klausen.)

Den seneste tid har der været flere meldinger om, at kvinder er underrepræsenterede i musikverdenen.

I november afholdt musikbranchen et topmøde i DR Koncerthuset, hvor man blandt andet talte om, at der i 2022 var nul kvinder på top 10-listerne over de mest afspillede artister, sange og album i Danmark

Tidligere i år kunne vi fortælle, at kun seks ud af de 100 mest streamede album i 2023 var lavet af kvindelige kunstnere eller af navne med et kvindeligt medlem i front.

Men nye data fra Spotify viser nu, at vi faktisk streamer markant mere musik af kvindelige kunstnere end for fem år siden.

I anledning af, at det er Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts, har streamingtjenesten delt data, der viser, at der er sket en stor udvikling fra 2019 og frem til i dag.

Ifølge Spotify er der sket en stigning på næsten 140% i antallet af streams af danske kvindelige artister de sidste fem år. Derudover er antallet af kvindelige artister på Danmarks Top 100-liste steget med over 70% fra 2019 til 2023.

»Tallene viser, at udviklingen går i den rigtige retning, men samtidig er vi bevidste om, at der stadig er lang vej endnu i arbejdet med kønsbalancen i musikindustrien«, udtaler Nønne Sif Hoffmeyer, musikredaktør hos Spotify, via en pressemeddelelse. 

Spotify har også delt en opgørelse over de mest streamede kvindelige artister i 2023 samt de mest afspillede sange af kvindelige artister i Danmark i 2023. Se listerne forneden.

Top 10 danske kvindelige artister i Danmark i 2023:
Medina
Tessa
Pil
Ida Laurberg
Alberte Winding
Søs Fenger
Saint Clara
Anne Linnet
Mekdes
Natasja

Top 10 sange af danske kvindelige artister i Danmark i 2023:
‘Jeg ka’ rigtig godt li’ dig’ af Ida Laurberg & Andreas Odbjerg
‘Føles godt’ af Mekdes & URO
‘Terrier’ af Ida Laurberg
‘Oh My God’ af Saint Clara
‘Lidt endnu’ af Medina & D1MA
‘Dronning af månen’ af Pil
‘Hvor som helst’ af Tessa
Vi to’ af Medina
‘Når du går herfra (Nattely)’ af Pil
‘Kun for mig’ af Medina

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af