»Når du har valgt en side, så bliv dér«: En storkonflikt splitter hiphopscenen

På den ene side står Kendrick Lamar, Metro Boomin, Future og en række andre. På den anden står næsten kun Drake.
»Når du har valgt en side, så bliv dér«: En storkonflikt splitter hiphopscenen
Future og Drake, dengang de var gode venner. (Foto: Paras Griffin/Getty Images)

Forleden skød Drake Travis Scott i hovedet.

Ikke den faktiske, fysiske Travis Scott, selvfølgelig, men en form for dukke af rapperens hoved. Til en koncert under weekeendens hiphop-festival Rolling Loud i Californien spillede den canadiske superstjerne nemlig sit Travis Scott-samarbejde ’Meltdown’, og ved den lejlighed affyrede han en række falske skud mod Scotts hoved.

Selvom Drake ifølge medier som hiphop-sitet XXL skyder efter Scott-hovedet til alle sine shows, har den nylige episode overbevist internettet om, at der nu er kold luft (og varme skud) mellem rapperne.

Drake og Travis Scott har ellers hidtil været venner og samarbejdspartnere, og de har blandt andet haft stor succes med sange som ’Sicko Mode’ og netop ’Meltdown’. Men på det seneste har der været snak i krogene om, at Scott tilsyneladende har valgt side i en storkonflikt på den amerikanske hiphopscene.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
@kingfromny

Drake Sends Shots at travis scott during his last show . #thoughts 🤔 #drake #travisscott #hiphop #rapbeef #concerts #fyp #foryoupage #viral

♬ original sound – King

De seneste 10 dage har en række stjerner nemlig tilsyneladende rottet sig sammen mod Drake. Den simrende strid omtales mange steder på nettet som en hiphop civil war. Glade meme-magere har allerede indsat de involverede rapperes hoveder på filmplakaten til ’Captain America: Civil War’.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvordan startede denne borgerkrig på hiphopscenen? Faktisk med noget så uventet som et Kendrick Lamar-vers.

Venner bliver til fjender

Fredag den 22. marts, altså for lige under to uger siden, kunne Drake vågne op til, at ingen ringere end Kendrick Lamar ud af det blå affyrede en lyrisk bredside mod ham.

Compton-rapperen var gæst på sangen ’Like That’ på Metro Boomin og Futures nye album, ’We Don’t Trust You’, men han leverede alt andet end et almindeligt gæstevers.

I stedet brugte Kendrick sin visit på at angribe J. Cole og Drake og samtidig smadre enhver idé om, at han sammen med de to nævnte rappere skulle udgøre en slags big three i toppen af hiphophierarkiet. »Motherfuck the big three / n***a, it’s just big me«, lød det utvetydigt.

Derudover sendte Kendrick også en sviner mod Drake ved at namedroppe dennes seneste album, ‘For All the Dogs’: »’For All Your Dogs’ gettin’ buried, that’s a K with all these nines, he gon’ see ‘Pet Sematary’«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sådan et uventet angreb fra hiphopscenens nok stærkeste lyriker er i sig selv noget af en udfordring – selv for en stjerne som Drake. Men endnu værre end angrebet fra Kendrick, som Drake har haft en form for kold krig med helt siden denne dissede ham på ‘Control’-remixet i 2013, var nok måden, det skete på.

For Kendrick Lamars Drake-diss skete jo som nævnt på en sang af Metro Boomin og Future. Førstnævnte har den seneste tid beefet med Drake på sociale medier, men sidstnævnte har hidtil egentlig været en af Drakes allierede. De har lavet et helt album sammen i form af ’What A Time To Be Alive’ og samarbejdet hyppigt.

Det kan næsten kun tolkes som, at Future har valgt side i en konflikt, når han lægger navn til en sang, hvor Drake bliver disset.

Det indtryk blev understreget af Metro Boomin på udgivelsesdagen, hvor han tweetede: »Når du har valgt en side, så bliv dér«.

Det lader dog til, at det ikke kun er Future, der har valgt side i den her konflikt. I dagene efter udgivelsen af ’Like That’ har en række rappere distanceret sig fra Drake.

Folk som Nav og Rick Ross er stoppet med at følge ham på Instagram, og Travis Scott er tilsyneladende endnu en af artisterne, der har valgt Future, Metro Boomin og Kendrick Lamars side. TMZ har i hvert fald delt en video af Scott fra en nylig festivalkoncert, hvor han opfordrer Future til at spille Drake-disset ’Like That’.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Selv sportsstjerner som LeBron James har støttet Metro Boomin og co.: Han har nyligt rappet Kendrick Lamars vers fra ’Like That’ før en NBA-kamp. LeBron har ellers været en anden af Drakes allierede, og han støttede ham blandt andet under hans beef med Pusha T.

Det ligner, at en hel koalition har samlet sig mod Drake. Og senest har anti-Drake-lejren scoret en stor sejr: Diss-sangen ’Like That’ er gået nummer 1 på single-charten i USA med de højeste streamingtal siden Miley Cyrus’ ’Flowers’ for over et år siden.

Alles øjne har derfor været på, hvordan hiphoppens største stjerne ville reagere på det her oprør.

Future og Drake til Wireless Festival i London i 2021. (Foto: Joseph Okpako/WireImage)

Drake skyder tilbage

Drake har gennem hele karrieren formået at knytte bånd til mange af tidens største rapstjerner, så det her er en ny situation for ham. Han står for første gang alene.

Indtil videre har han mest reageret på sammensværgelsen mod ham med hentydninger.

Kort efter udgivelsen af ’Like That’ gav han en kort tale til en koncert, hvor han trodsigt udtalte: »Jeg holder mit hoved højt, min ryg er rank og jeg har begge fødder på jorden. Jeg ved, at uanset hvad er der ingen anden, der kan fucke med mig på denne jord«.

Han har også startet en koncert ved at spille sangen ’My Savages’ af den tidligere ven og nuværende fjende Future. Dén sang handler om et venskab, der er gået itu: »How we let these bitches get between us? / How we let these n****s get between us?«, rapper Future på nummeret.

Så kan man selv tolke i, hvorfor Drake har valgt at spille netop den sang.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Derudover har Drake blandt andet brugt et Nav-citat i en Instagram-caption, efter at denne stoppede med at følge ham. Og senest har han altså, som nævnt i starten af denne artikel, pløkket et Travis Scott-hoved.

Et Instagram-opslag fra sidste uge ligner den tydeligste reference til den igangværende konflikt: »De vil hellere gå i krig med mig end at indrømme, at de er deres egen værste fjende«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Der er ikke mange, der har tilsluttet sig canadieren offentligt.

Hans løjtnant Baka Not Nice har truet Metro Boomin, mens Drakes egen far har forsvaret ham. Det er sådan set det. Andre tætte samarbejdspartnere som 21 Savage og J. Cole – der som sagt også stod for skud på ‘Like That’ – har forholdt sig påfaldende tavse.

Drake står altså alene mod et helt Avengers-hold af fjender.

Det ligner knap så meget en hiphop civil war – og mere en ’Endgame’-situation, med Drake i rollen som superskurken Thanos, som alle universets rapper-helte har slået sig sammen imod for at få ham ned med nakken en gang for alle.  

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af